IMPONERTE IGJEN: Viktor Hovland endte på andreplass under helgens World Golf Championships i Florida. Foto: Mike Ehrmann
IMPONERTE IGJEN: Viktor Hovland endte på andreplass under helgens World Golf Championships i Florida. Foto: Mike Ehrmann

Hovland med råsterk andreplass i storturnering: – Helt utenkelig

Viktor Hovland (23) leverte nok en prestasjon fra øverste hylle under World Golf Championships søndag.

Etter 13 hull på sisterunden av World Golf Championships i Florida søndag hadde Hovland allerede puttet syv birdies.

To leie bogeys på 14. og 16. hull sendte nordmannen bakpå, men etter motgangen svarte Hovland med en sterk birdie på nest siste hull.

– Bare å ta av seg capsen og bukke

Med par på siste hull endte Hovland på 15 under par, og det sikret Hovland en knallsterk delt andreplass i den prestisjefulle turneringen.

Nordmannen delte andreplassen med Billy Horschel og Brooks Koepka.

– Det var en bra dag. Jeg kom ut med en bra start. Det var egentlig alt jeg hadde lyst på i dag, sier Hovland i et intervju til Eurosport.

– Litt surt er det dessverre med de puttene på 14, 15 og 16, men ellers spiller jeg veldig bra.

Andreplassen gir Hovland rundt 6.7 millioner kroner, ifølge Viasat-kommentator Joakim Mikkelsen.

Hovland klatrer til 13. plass på verdensrankingen, og ligger nå på andreplass i FedEx-cupen på PGA-touren etter helgens turnering.

Hans tidligere trener på landslaget, Niklas Diethelm, var mektig imponert over det hans tidligere elev presterte søndag.

– At han nesten leder FedEx etter dette er jo nesten helt utenkelig å drømme om. Disse unge spillerne som er i toppen viser så stort spill og så stor mental styrke at det er bare å ta av seg capsen og bukke, skriver Diethelm til TV 2.

Eurosports golfekspert, Marius Torp, tar også frem superlativene når han beskriver Hovlands spill til TV 2.

– Hele turneringen var statistisk sett en av hans beste noensinne. På en tøff bane med et av de tøffeste startfeltene. At det er en vanvittig prestasjon, det er det ingen tvil om!

Amerikanske Collin Morikawa lå et hestehode foran hele søndagen og endte opp med å ta seieren til slutt - med tre slag færre enn Hovland.

Hentet seg mesterlig inn

De fleste hadde avskrevet Hovland etter siste hull fredag, der han måtte bruke åtte slag på sitt siste hull og avsluttet en til da strålende runde med en firedobbel bogey.

– For de aller fleste er det nok vanskelig å omstille seg. Men han gjør det som i teorien er enkelt, men i praksis er så vanskelig. Han bare glemmer det og går videre. Han fokuserer heller på de 17 andre hullene som var perfekte på fredagen, sier Torp.

Men lørdag reiste Hovland seg igjen, med hele fem birdies og en spektakulær eagle. Dermed var han ti under par før søndagens runde startet.

23-åringen var i strålende form hele søndagen. Etter 13 hull hadde Hovland notert seg for syv birdies. Men en bogey på det 14. og 16. hullet gjorde at Hovland falt bakpå mot Morikawa.

En råsterk birdie på 17. hull gjorde at Hovland plutselig var tilbake på 2.-plass, tre slag bak Morikawa.

Med par på siste hull sikret Hovland seg en delt andreplass i turneringen, en klatring til andreplass i FedEx-cupen og en premiesum på nærmere syv millioner kroner.

Morikawa får med seg en premiesjekk på 15,6 millioner kroner.

Hovland har vært i strålende form de siste ukene. Nordmannen vant for andre gang på PGA-touren i desember under Mayakoba Golf Classic. Hovland har vært topp ti i fem av de siste seks turneringene han har spilt.

Stabiliteten han har vist krediterer Torp til stegene 23-åringen har tatt på spesielt to områder.

– Han har jobbet veldig bra med en ny trener (Jeff Smith). De har jobbet veldig bra med å utvikle alle deler av spillet, men spesielt puttingen og at han slår lenger. Nå har han hatt tre turneringer på rad hvor han presterer bedre enn tidligere på puttingen.

Hovland er selv fornøyd med stegene han har tatt den siste tiden.

– Jeg vil si at den lille, økte lengden jeg har fra tee den har hjulpet veldig mye fra uke til uke. Jeg tjener på ball-strikingen hver uke. Og så har jeg rett og slett begynt å chippe og putte litt bedre. Alt har blitt litt bedre. Da er det mulig å være stabil fra uke til uke, sier Hovland.

Relatert