Mener Manchester United ble snytt for straffe i toppkamp: – Dommeren tar feil

Som tidligere denne sesongen endte kampen mellom Chelsea og Manchester United 0-0.

Chelsea - Manchester United 0-0

Begge lag hadde store nok sjanser til å avgjøre kampen i sitt favør, men verken Chelsea eller Manchester United klarte å score på Stamford Bridge.

Det som ble kampens store samtaleemne var da Manchester United-spillerne ropte etter straffespark i første omgang.

Ballen traff hånden til Chelseas Callum Hudson-Odoi i en duell med Mason Greenwood inne i sekstenmeteren. VAR-dommer Chris Kavanagh mente hoveddommer Stuart Attwell burde se på situasjonen, men etter en titt på VAR-skjermen stod dommeren ved avgjørelsen sin.

Oppgitt Solskjær

Det forstår Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær lite av.

– Burde dere hatt straffespark?

– Ja, 100 prosent. Jeg skjønner ikke det i det hele tatt. Spesielt når de stopper spillet og han ser det på nytt. Fra min posisjon kan du se at det er hands, men det kan virke som det er på vår spiller. Men når du ser det på video, så ser man at det er to poeng som er røvet fra oss, sier en oppgitt Solskjær til Sky Sports.

Dommer Stuart Attwell begrunnet til spillerne hvorfor han ikke ga straffespark. Solskjær ville ikke si hva dommeren hadde sagt.

– Jeg vil ikke si det, for det kommer ikke til å se bra ut for ham.

Men Luke Shaw var ikke like reservert. Briten fortalte at dommeren ikke vil gi straffespark fordi det ville føre til for mange kontroverser.

Langet ut mot Chelsea

Det likte Solskjær dårlig.

– Jeg vil ikke skape kontroverser, men det er ikke riktig, sier Solskjær, før han langet ut mot Chelseas offisielle hjemmeside:

– Det er alle disse tingene utenfor banen som påvirker. Slik som saken om VAR og Harry Maguire før denne kampen. Det er nedrig å skrive om det. Det påvirker dommerne, mener Solskjær.

– Hva sikter du til?

– Bare les hva de skriver på hjemmesiden sin, sier Solskjær.

Chelsea skrev før kampen om at Harry Maguire flere ganger hadde sluppet unna VAR, og siktet til episoden da United-kapteinen holdt rundt Cecar Azpilicueta i det motsatte oppgjøret.

Ekspertene enige med Solskjær

Ekspertene mente også United burde fått straffespark.

– Det er selvfølgelig ikke med overlegg, men dessverre er det sånn at Hudson-Odoi må ta ansvar for hvor han har armene når ballen kommer hans vei. Derfor tenkte jeg at dette kom til å bli straffespark. Det er det jeg trodde det skulle bli, og det jeg synes det bør være, selv om det er et uhell, mener TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Ekspertkollega Solveig Gulbrandsen mener også dommeren gjorde feil ved å ikke gi straffespark.

– Jeg synes det egentlig er feil. Hånden er i en posisjon der oppe inne i sekstenmeteren hvor det er risiko for at den treffer. Den treffer og det hindrer situasjonen, mente hun.

Det ble også stilt spørsmål om Greenwood dyttet armen til Hudson-Odoi slik at det ble hands, men ekspertpanelet var samstemte om at det ikke var tilfelle.

På sidelinjen var Ole Gunnar Solskjær og Thomas Tuchel tydelig uenige om situasjonen.

Med uavgjortresultatet er Manchester United tolv poeng bak suverene Manchester City på toppen av tabellen, og poenget foran Leicester på tredje.

Chelsea ligger på femteplass og er ett poeng bak West Ham som innehar fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste sesong.

Relatert