Ødegaard fikk råd av Johansen før Arsenal-overgangen

Stefan Johansen mener Martin Ødegaard tok et godt valg da gikk på lån til Premier League.

Stefan Johansen og Martin Ødegaard har begge reist på utlån til en ny klubb denne sesongen. Johansen til Queens Park Rangers, Ødegaard til Arsenal.

Johansen. som har bodd i London siden 2016, forteller at han snakket med landslagskollegaen da en overgang til Arsenal lå på bordet.

– Vi pratet da det ble aktuelt med Arsenal. Jeg sa det til han at det var en spennende overgang. Det virker som Arteta satser mye på de unge spillerne. Du har for eksempel Saka og flere unggutter som har fått sjansen. Jeg håper han kommer skikkelig godt i gang der, sier Stefan Johansen til TV 2.

Se hele intervjuet med Stefan Johansen øverst i saken!

Martin Ødegaard har startet fire av de siste fem kampene under Mikel Arteta. Sist ble han benket mot Leicester, men drammenseren kom inn på stillingen 1-1, og markerte seg med flere gode involveringer i det som til slutt ble en sterk 3-1-seier til The Gunners.

– Han spiller nok fast på det laget når de stiller med den beste elleveren sin, mener Johansen.

Selv har Fulham-eiendommen gjort sakene sine bra i sin nye klubb. QPR har bare tapt én kamp siden Johansen kom til Championship-klubben.

– Jeg trives veldig godt. Det er godt å spille fotball igjen. Jeg har savnet å spille viktige kamper. Så har jeg merket meg at klubben har mange norske fans. Det er gøy for tiden, smiler midtbanespilleren.

Johansen har i liket med Ødegaard vært på flere utlån gjennom karrieren. 30-åringen mener at det fører med et ekstra press.

– Det er en spesiell situasjon. Det skal jeg være ærlig om. Det er klart at når man kommer inn til nye lagkamerater, som man kanskje aldri har spilt sammen med før. Man er veldig avhengig av hvordan gruppen tar deg imot og hvordan du blir sett på. Martin, som har vært et stort talent lenge, får naturlig respekt i en slik gruppe. Det har mye med hvordan man presterer, og hvor fort man gjør det, forklarer 30-åringen fra Vardø.

Johansen mener Ødegaard har et ekstra press på seg etter det han har vist på fotballbanen tidligere.

– Fotball er en prestasjonskultur og man må levere med en gang, i hvert fall i en klubb som Arsenal. Når han kommer med et såpass stort navn er det naturlig at fansen forventer ganske mye fra kamp én.

– Jeg tror Martin vet at han er en fantastisk god fotballspiller. I mine øyne er han mer en god nok til å spille på topp nivå i Premier League. Jeg tror han er trygg på det han gjør i hverdagen og går inn å briljerer sånn sett, mener landslagskapteinen.

Ødegaard skal i likhet med Johansen fortsette i sin nye klubb ut sesongen. Om Ødegaard vender tilbake til Real Madrid, er det kun drammenseren som vet.

Om sin egen fremtid holder Johansen valgmulighetene åpne.

– Man vil jo ha sikkerhet i hverdagen med tanke på familiesituasjonen og slik. Jeg har ett år igjen av kontrakten min i Fulham, så får vi ta en ny runde i sommer på hva som passer best for meg og klubben. Så får vi se hva som skjer. Nå er fokuset på å spille fotball, smiler QPR-spilleren.

Relatert