Sørloth matchvinner på overtid for Leipzig

Alexander Sørloth (25) var sentral i viktig opphenting for Leipzig.

Leipzig - Borussia Mönchengladbach 3-2

Alexander Sørloth ble matchvinner for Leipzig i 3-2-seieren over Borussia Mönchengladbach.

– Jeg er selvfølgelig veldig glad for å score. Som spiss er målet mitt alltid å bidra for laget, og med seiersmålet klarte jeg å gjøre nettopp det. Men i dag er de tre poengene det viktigste for meg, sier trønderen ifølge lagets Twitter-konto.

Se scoringen øverst i saken!

En stolt pappa Gøran Sørloth var glad på sønnens vegne etter kampen.

– Det var veldig hyggelig. Og det var artig å se.. Fotballen kan være litt tilfeldig med stang ut og stang inn. Det startet jo med stang ut da det var rett å dømme hands der, sier Gøran Sørloth til TV 2, og sikter til det annullerte målet til sønnen tidlig i andre omgang.

– Hva kjente du på når han stanget ballen inn der på overtid?

– Jeg er jo en tidligere spiss, og følte meg rimelig trygg på at han kom til å vinne den duellen. Det skal jo egentlig bare mangle, pleier jeg å si. Han møtte jo nesten minstemann på banen. Den der skal han vinne, men han gjør alt rett. Han header tilbake der ballen kom fra. Det har vi snakket om i hele hans levetid. Det var veldig hyggelig å se, sier en fornøyd far.

Satte fyr på Leipzig

Sørloth fikk spille de siste 45 minuttene for RB Leipzig mot Gladbach. Leipzig lå under 0-2 ved pause, men når trønderen kom inn på endret kampbildet seg.

Først scoret Sørloth etter en retur, men målet ble korrekt annullert for hands.

Like etter slo trønderen et innlegg som endte hos Christopher Nkunku, som reduserte for hjemmelaget. Danske Yussuf Poulsen sørget for 2-2 med et skudd fra distanse.

På overtid stanget Sørloth inn seiersmålet.

– Blir litt mobbing

Nå gleder pappa Gøran Sørloth seg til å ringe sønnen sin etter kampen.

– Vi er hos svigers, så nå blir det sikkert noe kaffe og godt, så skal vi spille kort og ringe til Tyskland og ha videosamtale med feiring og sånn. Og litt mobbing, sier Sørloth og ler.

– Pleier du å mobbe han etter kamper?

– Jeg må jo det av og til. Kanskje si at han skal skjerpe seg når han får gratissjanser som med handsen på den første sjansen. Men det pleier som regel å gå bra. Jeg nevner ikke sånt når det ikke går bra, smiler pappa Sørloth.

Dermed er Leipzig tett bak serieleder Bayern München, som vant 5-1 over Köln tidligere lørdag. Bare to poeng skiller lagene i toppen av tabellen.

Relatert