FEIRER: Det har vært mye å juble for etter at Jesse Lingard ble lånt ut til West Ham.
FEIRER: Det har vært mye å juble for etter at Jesse Lingard ble lånt ut til West Ham. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH

Fra hakkekylling til helt: – Man blir skikkelig glad av det

Jesse Lingard var avskrevet i Manchester United, men nå er han i ferd med å skyte West Ham mot Champions League.

Se Manchester City-West Ham på TV 2 Sumo lørdag 27. februar kl. 13.00.

Med 13 kamper igjen å spille ligger West Ham på en overraskende fjerdeplass i Premier League. De hviler ikke på laurbærene av den grunn, og i januar forsterket London-klubben ved å hente Jesse Lingard på lån fra Manchester United.

Det har vært en umiddelbar suksess. På midtbanespillerens fire første kamper har han scoret tre mål og blitt kåret til banens beste i to av dem. Det har også resultert i tre West Ham-seiere, i tillegg til en uavgjort.

- Moro å se

I TV 2s Premier League-podkast denne uken fortalte kommentator Endre Olav Osnes at Lingard og hans nye lag er en gjeng man unner suksess.

- Det virker som han har kommet inn i en gruppe som koser seg. Jesse Lingard er jo en gladgutt, som er fornøyd med å feire litt scoringer. Så kommer han inn til Declan Rice og Michail Antonio som deler den samme gleden. Han sier jo det selv, «jeg vil jo bare spille fotball og kose meg», så jeg synes det er moro å se. Man blir skikkelig glad av det.

Lytt til hele podkasten her!

Ute i kulden

Engelskmannen etablerte seg på Manchester United-laget i 2015-16 sesongen og ble sentral på landslaget hvor han har spilt 24 kamper. Lingard startet fem av Englands kamper i VM 2018.

Denne sesongen var han derimot ute i kulden og spilte ikke en eneste seriekamp for United.

- Han er en spiller som veldig ofte har bidratt med godt humør, med gode smil og minst med viktige scoringer i store kamper. Men som aldri helt lyktes sportslig i Manchester United eller lyktes helt med å vinne alle hjertene til alle fans, men jeg tror han har vunnet hjertene til alle han har spilt med og delt garderobe med. Mitt inntrykk er at han er en enorm humørspreder, sier kommentator Kasper Wikestad.

Tar en for seg en liste av West Ham - og Manchester United- spillere (der Lingard er utlånt fra) er engelskmannen faktisk allerede inne på en topp ti-liste hva gjelder Premier League-scoringer denne sesongen! Artikkelen fortsetter under bildet!

KUN TRE FRA WEST HAM FORAN SEG: Kun fem mann fra Manchester United og tre fra West Ham har scoret flere Premier League mål for de to klubbene Lingard «tilhører» denne sesongen.
KUN TRE FRA WEST HAM FORAN SEG: Kun fem mann fra Manchester United og tre fra West Ham har scoret flere Premier League mål for de to klubbene Lingard «tilhører» denne sesongen. Foto: Tall fra Opta.

«Ukens blomst»

I TV 2s Premier League-podkast ble Jesse Lingard denne uken tildelt «Ukens blomst», som går til en person som har levert positivt på eller utenfor banen.

- Han ble litt hakkekylling blant egne fans, fikk ikke spille fotball, ble satt helt ut i fryseboksen og slet med ting på privaten. Så kommer han til West Ham og får være litt stjerne. Prøver til og med å stjele straffesparket fra Declan Rice. Å ha den selvtilliten med en gang viser at han trives i sitt nye miljø, med sine nye lagkompiser. Når han i tillegg scorer mål og stjeler målfeiring fra Rosenborg, da fortjener du en stor bukett blomster, mener Wikestad, med referanse til «instrumentene» Lingard og lagkameratene spilte på i målfeiringen sist.

Nå går West Ham inn i noen tøffe uker, hvor de møter Manchester City, Leeds, Manchester United, Arsenal, Wolverhampton og Leicester. Da får laget virkelig testet seg.

Men med gode resultater mot sine topprivaler kan «The Hammers» nærme seg Champions League for første gang i klubbens historie.

Se første hinder — Manchester City-West Ham — på TV 2 Sumo lørdag 27. februar kl. 13.00.

Relatert