Aubameyang reddet Arsenal og Ødegaard fra Europa-exit

Snuoperasjon sendte Arsenal videre i Europaligaen.

Arsenal - Benfica 3-2 (4-3 sammenlagt)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Arsenal var på vei ut av Europaligaen da Benfica gikk opp i 2-1 etter en times spill, men mål av Kieran Tierney og Pierre-Emerick Aubameyang snudde kampen til 3-2-seier og 4-3 sammenlagt.

Aubameyang avgjorde i sluttminuttene da han headet inn det strøkne innlegget til Bukayo Saka. Det gjør at Arsenal er klare for åttedelsfinale, som trekkes på TV2.no, Sumo og TV 2 Sport 2 fredag fra klokken 13.00.

– Laget viste stor karakter og fortjente seieren. Det var en vanskelig kamp. Dette var et eksempel for fremtiden, sier Aubameyang.

Europaligaen er etter alt å dømme Arsenals håp for å spille Champions League-fotball neste sesong, da London-laget er nummer elleve i ligaen.

Ødegaard startet igjen

Martin Ødegaard startet for fjerde kamp på rad. Drammenseren ble byttet ut like etter målet til Aubameyang.

Fire minutter inn i andre omgang trodde Ødegaard han hadde levert sin første assist som Arsenal-spiller, men Aubameyang var i offside.

– Martin har vært mye involvert. Så er det om å gjøre å få det til å bli målpoeng. I den rollen han har blir han målt mye på sånne ting også. Det har vært vanskelig å bryte gjennom femmeren til Benfica. De er bra posisjonert, disiplinerte og jobber hardt, oppsummerte tidligere landslagssjef Nils Johan Semb etter første omgang.

– Martin har vært lite involvert. Benfica har vært flinke til å pakke ham inn, sa Semb et stykke ut i andre omgang.

Ceballos' marerittkveld

Det var en katastrofal kveld for Dani Ceballos, som var involvert i begge baklengsmålene, før Arsenal-manager Mikel Arteta byttet ut spanjolen.

Arsenal ledet 1-0 etter en iskald avslutning av Pierre-Emerick Aubameyang midtveis i første omgang da Ceballos laget et frispark like utenfor 16-meteren som ble satt vakkert i mål av av Diogo Goncalves.

Etter en times spill var Ceballos fullstendig desorientert da han skulle stusse en lang ball tilbake mot Bernd Leno, men i bakrom gikk Rafa Silva. Benfica-spilleren rundet Leno og sendte portugiserne opp i 2-1.

Noen få minutter senere banket Kieran Tierney inn 2-2 etter målgivende av innbytter Willian. Tre minutter før slutt var snuoperasjonen fullført da Pierre-Emerick Aubameyang nikket inn 3-2 på Bukayo Sakas innlegg.

Relatert