Musiala (17) ble historisk i målfest – nå må supertalentet ta et stort valg

Jamal Musiala (17) ble tidenes yngste Champions League-målscorer for Bayern München i storseieren mot Lazio. I kulissene kjemper to stormakter om unggutten.

Lazio - Bayern München 1-4

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Bayern München tok et langt steg mot Champions League-kvartfinale med 4-1-seier over Lazio på bortebane tirsdag.

Da de regjerende Champions League-mesterne gikk opp i 2-0 midtveis i først omgang, var det et historisk øyeblikk. 17 år og 363 dager gamle Jamal Musiala ble tidenes yngste målscorer for storklubben i turneringen.

Han ble også tidenes yngste Champions League-målscorer fra England, men nå spørs det hvor lenge Musiala kan regnes som engelskmann, for i kulissene foregår det et spill mellom to stormakter om supertalentet.

Musiala ble født i Stuttgart med en britisk-nigeriansk far og en tysk mor, men som guttunge flyttet familien til England. Der var han i akademiet til både Southampton og Chelsea, men i 2019 vraket han Chelsea og dro tilbake til Tyskland og Bayern München.

Nå er det store spørsmålet hvilket landslag Musiala skal spille for.

Musiala har spilt for alle Englands aldersbestemte lag, men Tyskland har «hele tiden» vært klar over hvilket talent de har hatt på de britiske øyer, for 17-åringen har også vært innom det tyske U16-landslaget.

Ifølge Bild tyder alt på at Musiala velger Tyskland, og denne uken kan avgjørelsen bli offentliggjort. Allerede neste måned kan han bli tatt ut av landslagssjef Joachim Löw.

– Jeg håper han velger Tyskland, sa Leon Goretzka etter 4-1-seieren mot Lazio tirsdag kveld.

– I dag var en ekstremt glad for å spille fra start. Vi prøvde å la ham få så mye frihet som mulig og ikke bekymre seg. Jo (Kimmich) og jeg prøvde å beskytte ham, og han gjorde det bra, sier Goretzka om Musiala.

Musiala står med tre mål på 16 kamper i Bundesliga denne sesongen.

Musiala spilte hele kampen i 4-1-seieren over Lazio. Robert Lewandowski ga tyskerne ledelsen tidlig i oppgjøret, før Musiala og Leroy Sané sørget for 3-0-ledelse til pause. Tidlig i andre omgang gikk Bayern opp i 4-0 etter Francesco Acerbi satte ballen i eget mål etter Sanés forarbeid. Joaquín Correa reduserte til 1-4 få minutter senere.

Returkampen i åttedelsfinalen spilles 17. mars.

Relatert