Foxed Gaming Power Foto: Faksimile TV 2 Sumo / Adrian Bredesen
Foxed Gaming Power Foto: Faksimile TV 2 Sumo / Adrian Bredesen

– En helt vanvittig kamp

Det så lenge ut som at Nordavind hadde kontroll i kampen, men revene våknet på begge kartene og serverte seerne dobbel overtid i kveldens Telialiga-kamp.

Første kartet i TV-kampen var inferno, et kart som Nordavind tidligere ikke hadde levert så sterkt på.

TV 2s Counter-Strike-ekspert Morten Vollan analyserte Nordavind sitt spill på inferno på sin personlige stream, og kom med tips til hvordan Nordavind kunne forbedre seg på kartet. Ådne "sense" Fredriksen i Nordavind bekreftet i intervju før dagens kamp at de hadde tatt det til seg og fikset på det.

Men etter å ha etablert en tidlig ledelse på første kartet, snubler Nordavind og gir fra seg seieren i overtid på inferno.

Kart nummer to skulle bli mye av det samme, men med enda mer dramatikk. Nordavind ledet kartet 14-5, men nok en gang skulle Foxed hente det tilbake igjen til 15-15 og sendte kampen til overtid. Denne gangen derimot klarte Nordavind å vinne overtiden, og det endte derfor med poengdeling i TV kampen.

Kampen om sluttspillplass

De tre største favorittene til å nå sluttspillet er Apeks, Oilers og 777. Derfor er det mange lag som skal kjempe om fjerdeplassen og med det kvalifisering til sluttspillet. Nordavind og Foxed Gaming er forhåndsfavoritter til å ta fjerdeplassen.

— Denne kampen kunne fort bestemt hvilket av disse to lagene som tok seg til sluttspillet, sier TV 2s kommentator Leon Andor Karlsen

Tabellen etter runde 5

1) 777
1) Apeks
3) Oilers
4) Foxed Gaming Power
5) STB Momentum
5) Fact Revolution
7) Nordavind DNB Talent
8) Wizard
9) Team Midgard
10) Bifrost

Men med poengdeling er ingenting bestemt så langt, men Foxed Gaming innehar fjerdeplassen etter ferdigspilt runde fem med sine 9 poeng. Nordavind på sin side ligger tynt an med kun fem poeng etter fem runder spilt.

Slik spilles Telialigaen

Telialigaen er en norsk e-sportliga som har divisjoner i forskjellige spilltitler. Ligaen har totalt over 930 lag som deltar på tvers av divisjoner og avdelinger.

Man starter i laveste divisjon, og kan deretter spille seg til opprykk hele veien til førstedivisjon. I førstedivisjon spiller man ordinært seriespill online, og deretter vil de fire beste lagene kvalifisere seg til sluttspill som spilles offline ("on site") med publikum.

Telialigaen er de facto-turneringen for e-sport i Norge, og er den største nasjonale e-sportligaen i Europa.

TV-kampen ser du gratis på TV 2 Sumo!

Relatert