SKUFFET: Johannes Thingnes Bø var en skuffet mann da han gikk i mål under VMs siste konkurranse. Foto: Primoz Lovric
SKUFFET: Johannes Thingnes Bø var en skuffet mann da han gikk i mål under VMs siste konkurranse. Foto: Primoz Lovric

VM-nedturen: – Man blir litt paff og lei seg

Johannes Thingnes Bø reiser hjem fra VM i skiskyting i Pokljuka uten én eneste individuell gull-medalje. Storebror Tarjei Bø var frustrert og la inn protest etter fellesstarten.

– Man blir litt paff og lei seg og sånne ting, sier en skuffet Thingnes Bø til TV 2.

På fellesstarten kom han svært skjevt ut. Stryningen åpnet med to bom.

– Det som var så dumt, var at jeg hadde den beste kroppen og beste skiene så langt i mesterskapet. Det var mye som klaffet på forhånd, sukker han.

– Så er det skiskyting, da, og det lever ikke helt opp til forventningene.

VM har vært en nedtur for skiskytteren. Han reiser hjem med to stafettgull, men ingen individuelle.

– Det er dårlig, innrømmer 27-åringen.

– Hvordan vil du oppsummere VM for din egen del?

– Det er jo veldig masse bra. På sprinten er jeg én bom fra medalje, på normalen én bom fra medalje. I dag har jeg min beste form, men det klaffer ikke med skytingen. Jeg synes det har vært ganske mye stang-ut. Så får jeg gå tre stafetter. Stafettmessig er det bra, men individuelt sett er det bare én bronse. Og det er skuffende.

Til slutt gikk han i mål som nummer åtte. Etter at Sturla Holm Lægreid og Johannes Dale hadde sikret seg gull og sølv.

BOM: Johannes Thingnes Bø slet fra skytterplass søndag. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
BOM: Johannes Thingnes Bø slet fra skytterplass søndag. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Lægreid var mesterskapsdebutant, men reiser hjem til Norge med imponerende fire gullmedaljer. Dermed fortsetter han den gode formen han har vist i verdenscupen denne sesongen.

– Det er helt fantastisk bra. Han er jo helt klart en hard mann å slå i verdenscuptotalen, så det smerter litt ekstra i dag når han vinner at jeg blir nummer åtte. Men sånn er det, det skal ikke være lett å vinne totalen.

– Nå får jeg solid kamp av Sturla de siste tre ukene. Nå må jeg bare våkne opp og bli med på kjøret, sier Johannes Thingnes Bø.

Sur bror la inn protest

Tarjei Bø var også en skuffet mann etter fellesstarten. Han ble nummer seks, men det var en situasjon inn til andre skyting som irriterte mer enn plasseringen. Der ble han passert på standplass av ukrainske Artem Pryma og stryningen måtte forflytte seg bakover for å skyte, noe Bø la inn protest på i etterkant.

Den ble ikke hørt og nordmannen forble nummer seks.

– Jeg var ganske sur ut fra den serien. Jeg hadde fullt adrenalin der, så jeg måtte roe meg ned og skyte bra på stående. Det gjorde jeg jo. Jeg kom jo tilbake i medaljekampen. Det er litt det sure med det hele. Du lå i tetgruppen og fikk på en måte ikke muligheten til å være i den samme tetgruppen. Det blir ikke det samme å samle opp sekunder som skal bli fratrukket til slutt, sier Bø til TV 2.

IRRITERT: Tarjei Bø mener han ble hindret på vei inn til skyting. Foto: Darko Bandic
IRRITERT: Tarjei Bø mener han ble hindret på vei inn til skyting. Foto: Darko Bandic

32-åringen forklarer at det kan ha en del å si for fellesstarttrøyen, den røde, da det ikke er mange konkurranser i fellesstart gjennom sesongen.

Han er usikker på hvordan søndagens løp hadde sett ut uten situasjonen.

– Situasjonen i seg selv gir ikke medalje. Men hadde den ikke skjedd, så kunne utfallet vært annerledes og jeg kunne stått her med edelt metall rundt halsen. Det får jeg aldri svaret på. Det er hypotetisk og så mange parametere som kan avgjøre. Det er kun i spurten du kan måle svart på hvitt om du mister en medalje. Dette skjedde såpass tidlig i løpet. Det kunne skjedd både godt og dårlige skyteserie etter det om det ikke hadde oppstått.

Relatert