UTESTENGT: Mohamed Camara og Sekou Koïta er begge utestengt fra all fotballaktivitet i tre måneder. Her er Camara i duell med Robert Lewandowski.
UTESTENGT: Mohamed Camara og Sekou Koïta er begge utestengt fra all fotballaktivitet i tre måneder. Her er Camara i duell med Robert Lewandowski. Foto: Christof Stache

Salzburg-duo utestengt for doping

De maliske Salzburg-spillerne Sekou Koïta og Mohamed Camara er utestengt fra all fotballaktivitet i tre måneder etter å ha fått i seg et forbudt stoff.

Det opplyser den østerrikske storklubben på eget nettsted. Meldingen kommer bare timer før Salzburg skal spille 16-delsfinale mot Villarreal i europaligaen.

Klubben forklarer at Koïta og Camara fikk i seg et stoff som står på dopinglisten i forbindelse med et landslagsoppdrag for Mali i november. De to skal ha fått en medisin mot høydesyke av en av lagets leger, og denne inneholdt angivelig et forbudt stoff.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) anerkjenner at de to spillerne ikke har forsøkt å dope seg med overlegg, men understreker samtidig at enhver idrettsutøver selv er ansvarlig for hva vedkommende får inn i kroppen sin.

Laglegen som ga den ulovlige medisinen til Koïta og Camara, er suspendert av Malis fotballforbund.

(©NTB)

Relatert