Zuccarello tilbake for Wild med tap

Nordmannen var tilbake på isen i NHL etter håndleddsskaden.

Mats Zuccarello gjorde skadecomeback i NHL da Minnesota Wild tapte 0-4 for Los Angeles Kings på bortebane.

Han hadde ikke spilt en eneste kamp denne sesongen etter at opererte en håndleddsskade etter NHL-sluttspillet i fjor.

TV 2s hockeyekspert, Bjørn Erevik, sier det var deilig å se Zuccarello tilbake på isen igjen, selv om det ble en skuffende kveld for Minnesota Wild.

– Han var satt opp med Luke Johnson og Gerald Mayhew i 4-formasjon, to gutter som knapt har spilt i NHL, så fem mot fem ble det ikke produsert altfor mye.

Han sto 13 minutter på isen og fikk registrert to skudd på mål, men ingen av Wild-spillerne klarte å få pucken bak Kings-målvakten Jonathan Quick denne gangen.

– Han hadde Minnesotas aller største mulighet hvor han dessverre ikke klarte å løfte pucken over Los Angeles Kings-målvakten. Det var synd, for der kunne den ha sittet i mål hvis han hadde fått pucken litt høyere, sa hockey-eksperten.

Erevik sier det blir interessant å se hvor mye nordmannen kommer til å spille fremover.

– Tar man bort power play tiden spilte han faktisk minst av alle spillerne i natt, men det er kanskje ikke så rart ettersom han akkurat har kommet tilbake fra skade. Det blir veldig spennende hvilken posisjon kjemper seg til.

– Jeg blir veldig overrasket hvis han ikke spiller mer etter hvert. Han var grei i går, men så er det jo veldig lenge siden har har spilt noe ishockey som teller, sier Erevik.

Han konstaterer at det er spesielt en dimensjon av spillet til Minnesota Zuccarello må bidra.

– Han må bidra i overtallsspillet. Der har de vært ekstremt dårlig.

Hjemmelagets mål kom ved Jaret Anderson-Dolan tidlig i 1. periode, mens Trevor Moore gjorde 2-0 i midtperioden. Dustin Brown satte 3–0 mot slutten av kampen Drew Doughty fastsatte sluttresultatet i åpent mål.

Zuccarello var ikke på isen ved noen av målene.

Det var nordmannens 577. kamp i grunnspillet. Han står med 129 mål og 263 målgivende pasninger. Zuccarello har også 77 kamper i sluttspillet og har scoret 15 ganger.

(©NTB / TV 2)