Casper Ruud slår en forehand i Australian Open i tennis.
Casper Ruud slår en forehand i Australian Open i tennis. Foto: Hamish Blair / AP / NTB

Ruud måtte trekke seg: – Det er en vond smerte

Det ble en smertefull avslutning på Australian Open for den norske tennisstjernen.

Casper Ruud ga seg etter to tapte sett i Australian Open-kampen mot Andrej Rubljov mandag. Nordmannen slet med smerter i mageregionen.

Ruud hadde akkurat gått glipp av et tiebreak da han meddelte at han ikke ønsket å fortsette kampen.

Kort før var han i posisjon til å vinne andresettet, men han tapte sitt servegame. Det ga Andrej Rubljov 5-5 før russeren kort etter vant tiebreaket lett.

Ruud så ut til å ha vondt i store deler av andresettet. På et tidspunkt ble også turneringslegen koblet inn.

– Det ble tøft. Han kom ut i hundre fra start og overkjørte meg litt. Jeg hang ikke med. Andresettet var litt på vei til å bli det samme, men jeg prøvde å finne noen løsninger for å ødelegge hans rytme, sier Casper Ruud til TV 2.

– Den ene magemuskelen min var ikke helt på stell. Det var vanskelig å serve hundre prosent. Jeg prøvde å gjøre det jeg kunne. Det er ikke noe særlig godt.

Rubljov vant for øvrig det første settet 6-2.

Kjempet hardt i andresettet

– Casper var deppa. Jeg skjønner at han er skuffet og frustrert. Skaden har vært der siden Tommy Paul-kampen, men det har virket bra på trening og oppvarmingen. Det er ikke noe poeng å være skuffet altfor lenge, sa trener og pappa Christian Ruud til Eurosport.

Christian lot seg imponere over hvordan sønnen nesten klarte å karre til seg seieren i det andre settet,

– Jeg er overrasket over at han nesten klarer å lure til seg andresettet. Rubljov hadde et vanvittig nivå i det første, men så slipper han litt opp i det andre. Det er gøy å se at Casper er med og utfordrer såpass bra tatt omstendighetene i betraktning, sier treneren etter kampen mot den åttende-seedede russeren.

Forsøkte

Ruud kom til fjerde runde i en Grand Slam-turnering for første gang og får vel 2,2 millioner kroner i pengepremier for innsatsen. Samtidig tangerte han også Christians bestenotering.

– Jeg er fornøyd med fjerderunde. Det er mitt beste resultat i Grand Slam. Så det er et nytt steg i karrieren. Det er noe som har ligget der og lurket der i en stund nå. Det var også pappas rekord som jeg er blitt spurt mye om. Det var gøy å tangere den. Så får jeg forhåpentligvis nye sjanser, sier Casper.

Ruud er nummer 28 på verdensrankingen i tennis. Innsatsen i Australia vil gi ham mange poeng, men det er usikkert hvor mye han forbedrer sin posisjon i ATP-systemet ved neste ranking-offentliggjøring.

(©NTB/ TV 2)

Relatert