Carlsen tapte finalen: – Virker som han ikke er seg selv

Magnus Carlsen innrømmer at Wesley So har kommet under huden på ham etter nok et finaletap mot amerikaneren.

Se hele Carlsen-intervjuet i videovinduet!

Magnus Carlsen tapte finalen i den tredje turneringen i Champions Chess Tour mot Wesley So.

Amerikaneren vant det første partiet, før tre remiser fulgte.

– Jeg føler at jeg blir litt lurt av at han har spilt såpass bra så langt i turneringen og spiller fort og selvsikkert. Jeg gjør ikke det intuisjonen min sier at jeg skal gjøre, og i stedet ender jeg opp med å gjøre ting som ikke fungerer. Det er veldig, veldig frustrerende, sier Carlsen til TV 2.

– Å tape matchen er greit. Det går an mot en så god spiller, men det frustrerer meg voldsomt at jeg ikke tar vare på sjansene jeg har i de siste to, egentlig tre partiene, fortsatte han.

Under huden på Carlsen

Wesley So slo også Carlsen i den første turneringen i november i fjor. Carlsen innrømmer at amerikaneren har kommet under huden på ham.

– På en dag som dette med de stillingene, ville jeg vanligvis ikke hatt problemer, i hvert fall ikke med å komme tilbake i matchen til 2-2, men i dag sitter jeg bare og nøler. Det er veldig frustrerende, sier Carlsen.

– Jeg er veldig fornøyd med seieren, men jeg føler ikke det samme på samme måte. Det virker som han ikke har vært seg selv de siste par månedene. Ser du på partiene hans, er han i gode posisjoner, men jeg er hele tiden foran på tid. Bruker du for mye tid i hurtigsjakk, hjelper det ikke å ha en god stilling. Du må bruke, sier Wesley So til TV 2.

Carlsen mener han har gjort fremskritt i den tredje turneringen.

– Men jeg ser ikke for meg en tilværelse jeg sier at «jeg vant nesten, så det er greit». Jeg er ikke helt der ennå, smiler Carlsen.

– Desperat

Det sto likt før søndagens avgjørende finaledag.

Wesley So med hvite brikker vant det første partiet mot Carlsen. Den seieren skulle senere vise seg å bli avgjørende.

– Et parti Magnus ikke fikk til noe som helst og ble desperat, mente TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

I det andre partiet endte det med remis. Dermed hadde han kniven på strupen i det tredje partiet og måtte unngå nederlag for å ta finalen.

– Et parti Magnus presset, men hvor Wesley So fortjener all mulig honnør for forsvarsspillet sitt, for jeg har ikke sett noen være så kald med kongen sin tidligere. Vi trodde det var en ulempe, men Wesley So løste dette med å dytte kongen enda høyere på brettet, oppsummerte Hammer.

– Raknet

Carlsen hadde overtaket i tredje parti, men måtte ta til takke med remis.

– Vi så Magnus klarte å genere vinnersjanser med svart, men så raknet det i det avgjørende øyeblikket, kommenterte Hammer.

Det siste partiet, der nordmannen måtte ha seier, endte i en vært komplisert og uoversiktlig stilling etter åpningen. På samme måte som i det tredje partiet var Carlsen på offensiven, men verdensmesteren fant ikke de riktige trekkene for å tvinge So i kne.

Teymur Radjabov vant 2-0 mot Maxime Vachier-Lagrave i bronsefinalen.

Det skal i alt spilles ti turneringer i Champions Chess Tour, som varer fram til oktober.

Relatert