Likt mellom Carlsen og So etter første finaledag: – Jeg ble litt kjørt

Magnus Carlsen rotet vekk fordelen i siste parti mot Wesley So og står med uavgjort etter første dag av finalen i den tredje turneringen i Champions Chess Tour.

Finalen, som avsluttes på TV 2 Sport 2 søndag, endte til slutt skuffende for Carlsen. Nordmannen hadde ledelsen før det fjerde partiet, men med tap i siste parti endte det med uavgjort etter dag én.

Nordmannen maktet ikke å forsvare inn remis etter å ha oversett et løpertrekk ganske sent i det avgjørende partiet.

– Jeg ble litt kjørt utover dagen. Det var synd at jeg tapte det siste partiet. Jeg spilte altfor dårlig i åpningen der, men det var greit, sier han til TV 2.

Se hele intervjuet med Carlsen øverst!

Carlsen åpnet med hvite brikker, men klarte ikke å utnytte fordelen i det første partiet. Nordmannen gjorde et par feil som forble ustraffet av So, som likevel kunne si seg ganske fornøyd med remis med svarte brikker.

Carlsen viste seg verdensmestertittelen verdig da han med svarte brikker i annet parti etter hvert fikk kontrollen og vant i sluttspillet.

Det tredje partiet endte med remis i nærmest rekordfart ettersom Carlsen var fornøyd med å gå inn med ledelsen til det avgjørende partiet. Med hvite brikker tok det bare et par minutter før remis var et faktum.

Med tap i siste parti endte det dermed 2-2 etter lørdagens fire partier.

– Det var sånn sist mot So også, så det er bare å gå inn offensivt i morgen. Han spilte en del bra, men han viste også noen svakheter, så jeg har troen, sier Carlsen om søndagens avgjørende duell med So.

Relatert