Gündogan strålte igjen for nådeløse City: – Det er så lekkert og lekende lett

Manchester City slo Tottenham 3-0 og stormer mot Premier League-tittelen. Nok en gang ble Ilkay Gündogan kampens store spiller.

Manchester City – Tottenham 3-0:

Se alle scoringene øverst!

I det 25. møte mellom mestertrenerne Pep Guardiola og Jose Mourinho var det spanjolen som kunne glise igjen etter kampslutt.

Anført av en strålende Ilkay Gündogan vant Manchester City 3-0 over Tottenham i kveldskampen i Premier League, og stormer mot Premier League-tittelen.

Gündogan scoret to lekre mål, og skaffet også straffesparket som Rodrigo scoret på i den kruttsterke seieren.

– Det er så lekkert og lekende lett i den formen han er i nå. Det er silkemyke touch, han danser bare forbi motspillerne. Igjen ble han kampens store spiller. Det var Gündogan-show. Ingen har scoret like mange mål som Gündogan i de fem høyest rangerte ligaene siden nyttår. Ni mål har det blitt på ham siden nyttår, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller om Citys store formsspiller.

– Det Gündogan gjør er timing og finesse fra det aller øverste nivå, mente Petter Myhre.

Like etter sin 3-0-scoring måtte imidlertid Citys formsspiller forlate banen med lyskeproblemer. Det er uklart hvor alvorlig skaden er, men TV 2-kommentator Møller tror han også ble tatt av banen av Guardiola for å hvile ham i tillegg.

– Det så ikke så ekstremt akutt ut, så vi får håpe det ikke er alvorlig, sa TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

Pep Guardiola sa etter kampen at Gündogan hadde fortalt ham at han kjente det i lysken, og var smart nok til å be om å bli byttet ut. Ifølge Manchester City vil det komme flere opplysninger om skaden på søndag.

Guardiola roste Spurs

Mot Tottenham var Manchester City fullstendig dominerende, både i første og andre omgang.

– Manchester City hugget nådeløst til, slo Stamsø Møller fast om Citys kruttsterke seier mot Tottenham.

Tottenhams manager José Mourinho sa til Sky Sports at spillernes hans er slitne.

– Hvordan jeg ser kampen? Et uthvilt lag mot et veldig slitent lag, men vi startet kampen veldig bra. Vi kontrollerte det, vi traff stolpen, og om vi hadde fått 1-0 ville det gitt oss energien du trenger når du er sliten, sa Mourinho.

Pep Guardiola var diplomatisk etter storseieren mot Spurs.

– En fortjent seier, de traff stolpen, og det kunne endret kampen. Men måten vi ønsket å spille på var der. Tottenham har spesielle kvaliteter, vi har spilt mot dem før og tapt 0-2. De trenger ikke mye for å skape sjanser. Det er en kvalitet de har og tilnærmingen fra deres manager. Vi har en spesiell måte å spille på, og vil fortsette med det. Vi må være tålmodige og beholde roen, sa Guardiola til BBC Sport.

Manchester City har nå spilt fem hjemmekamper på rad uten baklengs. Det er første gang siden 1902 det har skjedd. City har nå elleve strake seire i ligaen. Ekspertene tror det nærmest blir umulig å hindre Manchester City i å stikke av med Premier League-tittelen denne sesongen.

– Det er vanskelig å finne noen svake punkter i Manchester City akkurat nå. Det er et gnistrende godt lag og et bunnsolid lag, mente Stamsø Møller.

Kane traff stolpen, så ble Spurs straffet

City dominerte i åpningsminuttene, men etter 13 minutter fikk Tottenham frispark utenfor 16-meteren. Harry Kane tok frisparket og dundret det rett i krysstangen og ut.

Etter 20 minutters spill fikk Manchester City straffe da Ilkay Gündogan gikk i bakken etter å ha blitt kakket på hælen innenfor 16-meteren av Tottenhams Pierre-Emile Kordt Højbjerg.

Rodrigo tok straffen, og skjøt ballen i mål via Hugo Lloris og mål.

- Mourinho viste tydelig på sidelinjen hva han mente om straffeavgjørelsen, poengterte Stamsø Møller om avgjørelsen om å gi City straffe.

Ekspertene i Premier League-studio mente avgjørelsen om å gi straffe var helt korrekt.

– Jeg mener det skal være straffespark, selv om det var kontrakt i forkant. Dette var helt og holdent Pierre-Emile Højbjergs feil, slo Petter Myhre fast.

Manchester City fortsatte å dominere etter sin 1-0-scoring, og kunne gå til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Gündogan-show

Bare fire minutter etter sidebyttet scoret Manchester City igjen. Ilkay Gündogan fikk ballen i feltet etter et løp. Fra kloss hold plasserte han ballen i mål og sørget for 2-0-ledelse til de lyseblå.

– Der scoret han igjen. Det var tyskerens tiende Premier League-scoring denne sesongen. Det var han som skaffet straffe, nå scoret han, sa Stamsø Møller etter scoringen.

I det 65. minutt viste City og Gündogan seg frem igjen. Keeper Ederson slo en lang ball opp. Den datt ned på foten til Gündogan, som lekent satte inn sin andre scoring for dagen.

– Målgivende pasning fra Ederson. Da snakker vi lagmaskineri, påpekte Stamsø Møller.

Like etter scoringen forlot tyskeren banen med det som så ut som lyskeproblemer. Manchester City vant kampen 3-0 og stormer mot Premier League-tittelen.

Relatert