GULL: Tiril Eckhoff vant VM-sprinten i Slovenia.
GULL: Tiril Eckhoff vant VM-sprinten i Slovenia. Foto: Joe Klamar

Eckhoff revansjerte seg og tok VM-gull: – Veldig emosjonelt

Tiril Eckhoff (30) tok gull på VM-sprinten i Pokljuka.

Lørdag ettermiddag gikk kvinnene ut til 7,5 kilometer sprint i skiskyting-VM. I den slovenske arrangørbyen Pokljuka skulle det bli nok en norsk jubeldag.

Tiril Eckhoff var blant favorittene på distansen og levde opp til forventningene. 30-åringen sikret norsk VM-gull for Norge da hun skjøt fullt hus og gikk fra konkurrentene i Slovenia.

– Det er deilig å innfri da, det er digg for egen del. Du sa det jo fint, jeg har ikke prestert så bra de siste mesterskapene. Det er fint å vise at jeg kan og at jeg takler følelsene som oppstår, sier VM-vinneren til TV 2.

Franske Anaïs Chevalier-Bouchet var nærmest Eckhoff med få løpere igjen, mens hviterussiske Hanna Sola, som også skjøt fullt hus, ble nummer tre.

I forrige VM ble hun nummer 59 på distansen, men denne sesongen har det blitt flere sprinttriumfer.

– Jeg har hatt det litt tøft her, det var et drittmesterskap i fjor, sa hun til NRK, før hun ga følgende svar til TV 2:

– Jeg har hatt det bra her, det er ikke det, men fjoråret var ganske tøft da. Da har jeg veldig lyst å revansjere det. Da er det mye følelser involvert og takle det er ikke alltid så like lett, sier Eckhoff.

Gullet var hennes første individuelle VM-gull i sprint siden Holmenkollen i 2016.

– Det er ikke i nærheten, men jeg blir litt rørt da. Selv om det ikke er publikum er jeg stolt av å klare det. VM er noe ekstra. Veldig fornøyd med et perfekt løp i dag, sier VM-vinneren til NRK.

– Det er veldig emosjonelt, oppsummerer hun med tårer i øynene og latter.

– Ekstra kjedelig

Etter liggende skyting hadde Norge Marte Olsbu Røiseland på andreplass, Tiril Eckhoff som nummer tre og Ingrid Landmark Tandrevold på nummer fem, da alle skjøt fullt hus. Denise Herrmann ledet etter første skyting.

I VM i fjor var det Røiseland som stakk av med gull på distansen og rekordkvinnen fra forrige mesterskap, med syv medaljer, gikk som et lyn i sporet. Etter fult hus på liggende gikk hun ut 3,6 sekunder bak ledende Herrmann, men kom inn til liggende skyting 7,5 sekunder foran. Dessverre, så ble ladekluss for og to bom på den siste skytingen og hun falt tilbake til andreplass.

– Jeg følte var mye bra, liggende skyting var bra, så får jeg to bom på stående. Det er ekstra kjedelig når jeg følte jeg hadde en god mulighet i dag, sier Røiseland, som ble nummer seks, til TV 2.

Tandrevold bommet også ved to anledninger på den stående skytingen og lå på tredjeplass.

Dermed var det Tirill Eckhoff som fikk oppgaven med å forsvare Norges ære. Når Herrmann fikk en bom og Eckhoff fikk ned samtlige blinker gikk hun i mål hele 22,3 sekunder foran Herrmann.

Eckhoff gikk i mål på tiden 21:18.7. Seieren gjør at hun også overtar ledelsen i verdenscupen over Røiseland.

Ida Lien ble nummer 17, mens Tandrevold endte på 21. plass.

Relatert