Marerittet fortsetter for Liverpool - debutanten og Alisson med kjempetabbe

Liverpool gikk på sitt tredje strake tap i Premier Leauge. Samtidig har Jürgen Klopp fått ytterligere tre skader å klø seg i hodet over.

Leicester - Liverpool 3-1

Se hvordan Leicester snudde fra 0-1 til 3-1-seier øverst!

Vondt har definitivt gått til mye verre for et kriserammet Liverpool.

Borte i toppkampen mot Leicester raknet det fullstendig i løpet av sju magiske minutter etter at de røde ledet 1-0. Liverpool måtte se seg slått 3-1.

– Vi slapp inn et mål, som var veldig tøft å ta. Det var vendepunktet i kampen på grunn av VAR. Jeg har sett det, og når de stopper situasjonen, så ser det ut som en klar offside, men ballen har ikke truffet foten ennå. Det andre målet er en misforståelse, sa en skuffet Jürgen Klopp etter 1-3-tapet.

– Men vendepunktet var det første målet. Vi endret for mye etter det målet, og det fortjener vi kritikk for. Vi reagerte ikke godt nok, sukket han.

– Det var en veldig god fotballkamp, vi var det dominerende laget, men vi må bare jobbe hardere med å omsette sjansene i scoringer, sa han videre, og slo fast:

– Ja, vi har tøffe tider, men i dag var det ikke som vi ikke prøvde, poengterte han.

For overfor BBC Sport var tyskeren ikke i tvil om hvem som fortjente å vinne kampen.

– Det var en klar kamp for oss som vi burde vunnet. Vi spilte god fotball og dominerte banespillet, mente han.

Leicesters manager Brendan Rodgers, som selv har en fortid som sjef på Anfield, var strålende fornøyd i intervjuet med BT Sport etter seieren i toppkampen.

– Jeg er så stolt over laget. For ett år siden, om vi hadde ligget under, så hadde vi ikke fått noe ut av det. Vi hadde store sjanser i første omgang og vi måtte bare opp med aggressiviteten. I andre omgang tilpasset vi oss mye bedre og angrep med aggressivitet, fulgte planen og tok ledelsen, oppsummerte han.

Ny Alisson-tabbe

Med tolv minutter igjen vaklet først kjempen fra Merseyside, før Jürgen Klopps menn røk på en selvpåført knockout.

Det avgjørende baklengsmålet som sørget for det tredje strake Premier League-tapet kom etter at midtstopperdebutant Ozan Kabak kolliderte med Allison Becker, som også hadde en dobbel-blemme mot Manchester City i forrige serierunde. Tabben forærte Jamie Vardy 2-1-scoringen.

Harvey Barnes sørget for 3-1 like etter mot et Liverpool-lag som raknet i sømmene. Tre kamper uten seier gjør at Liverpool langt på vei er ute av tittelkampen i Premier League.

Laget som dominerte på veien mot Premier League-tittelen forrige sesong er inne i en blindgate og nå virker det meste å handle om topp fire for de røde, som kan miste fjerdeplassen dersom Chelsea eller West Ham vinner sine kamper i helgen.

FRUSTRERT: Jürgen Klopp slo ut med armene i frustrasjon etter nok et tap.
FRUSTRERT: Jürgen Klopp slo ut med armene i frustrasjon etter nok et tap. Foto: Michael Regan

Mer skadetrøbbel for Klopp

Ikke nok med nederlaget. Før kampen kom det melding om at nysigneringen Ben Davis har pådratt seg en liten smell samtidig som Divock Origi ble strekkskadet på en av treningene denne uken. Ting ble ikke bedre av at James Milner måtte tusle av banen tidlig i kampen.

Fra før er Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joël Matip ute med langtidsskader. Fredag ble det kjent at Fabinho er ute av spill på ubestemt tid.

– Det er utrolig, flirte Klopp i et intervju før kampen da han fortalte av Davies skadet seg på trening.

Ozan Kabak fikk sin Liverpool-debut i midtforsvaret sammen med Jordan Henderson i skadefraværet til Fabinho. Tyrkeren var ikke mye involvert i starten, bortsett fra et par ganger da han måtte halse etter gjennombruddshissige Jamie Vardy.

Stort sett foregikk spillet på Leicesters banehalvdel mot et Liverpool-lag, anført av en frisk Mohamed Salah, som dikterte spillet. Egypteren var involvert i det meste Liverpool skapte av gode sjanser til å overliste Kasper Schmeichel, men det skortet på den siste, lille presisjonen og beslutsomheten.

Salah-mål etter utsøkt assist

Faktisk var det Leicester som hadde den aller største sjansen før hvilen. Ikke overraskende på en overgang. Ikke overraskende ved Jamie Vardy. Avslutningen til storscoreren gikk imidlertid i tverrliggeren.

Den samme tverrliggeren fikk seg nok et smell like etter pause. Da var det den utsøkte høyrefoten til Trent Alexander-Arnold som sendte et frispark via muren og i aluminiumen.

Leicester strevde med å holde samme tempo som Liverpool, og da timen var passert brast demningen. Roberto Firmino danset med ballen i beina og serverte Salah, som var kvikk i vendingen da han bredsidet kontrollert sitt 17. liga-mål for sesongen. Det er det ingen som kan matche i Premier League.

Vertskapet trodde de skulle komme tilbake i kampen da dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket etter et takling av Harvey Barnes. VAR bedømte likevel at forseelsen skjedde like utenfor sekstenmeteren.

Frisparket fra James Maddison ble pisket i mål, men jubelen stilnet da linjedommeren heiset flagget. VAR måtte igjen på banen, og også denne gangen viste det seg at dommerne banen hadde feil.

Reprisen viste at Leicester-spillerne foran Alisson Becker var hårfint onside.

Og nå gikk vondt til verre for Liverpool. Med ti minutter igjen rotet debutant Ozan Kabak og Alisson det fullstendig til. De krasjet etter et Leicester-oppspill og ballen falt dermed i beina til Jamie Vardy. Han kunne spasere inn 2-1.

Og Liverpool raknet ytterligere. Harvey Barnes satte inn 3-1 og sørget for at Leicester klatret opp til andreplass i Premier League.

Relatert