Nådeløs Carlsen: – Viste meg fra min absolutt verste side

Magnus Carlsen måtte virkelig slite med å slå russeren Daniil Dubov i kvartfinalen i Champions Chess Tour. Han avgjorde duellen i armageddon.

Se Carlsen-intervjuet i videovinduet øverst!

Magnus Carlsen er klar for semifinale i Champions Chess Tour, men han er nådeløs i dommen av eget spill i kvartfinalen mot Daniil Dubov.

– Det er flere turneringer på rad det har gått ganske dårlig, men jeg hadde ganske flyt i innledningen her. Da tenkte jeg at jeg kanskje hadde kommet over kneiken og at det ville gå bedre igjen, men i dag fikk jeg virkelig fikk vist meg fra min absolutt verste side, sier Carlsen til TV 2.

Likevel er han klar for semifinale mot Maxime Vachier-Lagrave.

Tirsdag vant Magnus Carlsen to partier og spilte remis en gang. Dermed ledet han 1-0 etter første dag. Han fikk derimot problemer annen dag. Etter remis innledningsvis vant Dubov to partier på rad.

Kvartfinalen ble heller ikke avgjort i omspillet med to partier lynsjakk hvor spillerne startet på fem minutter og hvor man fikk tre sekunder mer på klokka for hvert trekk.

Carlsen satset på samme åpning som han hadde med hvitt i hurtigsjakken. Det endte med at han tidlig ga bort initiativet, men også russeren viste svakheter, og nordmannen klarte å dra i land partiet etter 28 trekk.

Han fikk derimot problemer med å forsvare seg til remis med svarte brikker i den siste lynsjakkpartiet. Med få brikker igjen ga han seg etter 101 trekk.

Dermed måtte det hele avgjøres i armageddon. Hvite brikker får fem minutter, mens svart får fire minutter på klokka, men vinner med remis. Carlsen valgte hvitt og fikk etter hvert fart på brikkene sine slik at tiden til Dubov gikk ut.

– Jeg hadde spilt så dårlig uansett og jeg trodde at jeg var kjappere enn ham i dag. Jeg hadde egentlig fått gode stillinger mot ham med hvit, i tillegg til at jeg er kjappere enn ham. Da var det like greit egentlig, sier Carlsen når han forklarer valget.

Han var nådeløs med seg selv, men også lettet.

– Jeg er selvfølgelig litt lettet over å være videre, men først og fremst jeg veldig skuffet med dagnes prestasjon. Den var ikke i nærheten av å være på nivå, sier Carlsen til TV 2.

(©NTB/TV 2)

Relatert