KOBLES TIL ENGLAND: Erling Braut Haaland kan ende opp i den lyseblå delen av Manchester til sommeren.
KOBLES TIL ENGLAND: Erling Braut Haaland kan ende opp i den lyseblå delen av Manchester til sommeren. Foto: Ronny Hartmann

Haaland lanseres som Agüero-erstatter: – Den perfekte signering

TV 2s fotballekspert tror exit for Sergio Agüero kan bety at Manchester City ser til målmaskinen i Borussia Dortmund.

Sergio Agüeros kontrakt med Manchester City går ut til sommeren. Det vil si at de lyseblå fra Manchester må ut på overgangsmarkedet og finne en erstatter til argentineren.

Agüero har 180 mål på 268 kamper i Premier League, men alt tyder på at dette blir hans siste sesong i England.

– Han har ikke vært skikkelig påskrudd på over ett år. Han er jo bare 32 år gammel, så det kunne vært håp dersom han var en litt annen type. Agüero er jo ikke kjent for å være den med høyest treningsmoral, og verken den som kommer først, eller drar sist fra trening, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Han synes det er synd at en av Premier Leagues beste spisser gjennom tidene sannsynligvis forlater England.

– De mister jo den beste spissen i klubbens historie. Han har vært helt rå fra første dag.

Sergio Agüero har vært en mål-garantist for Manchester City de siste årene.
Sergio Agüero har vært en mål-garantist for Manchester City de siste årene. Foto: Martin Rickett

– Den perfekte signering

Med Agüero på vei ut portene på Etihad Stadium, vil Pep Guardiola måtte se til overgangsmarkedet til sommeren.

I et intervju med talkSPORT, trakk Premier Leagues mestscorende spiller gjennom tidene, Alan Shearer, frem Haaland som et naturlig mål for Manchester City til sommeren.

– Det er tre som kunne gjort en god jobb. Harry Kane, Kylian Mbappé og Haaland, sier Shearer.

Haaland står med 14 mål på 15 kamper for Borussia Dortmund denne sesongen, og ville vært en god match for Manchester City, ifølge Stamsø-Møller.

– Han er den perfekte signeringen for hvilken som helst klubb. Manchester City er jo en klubb som ikke har lidd så mye av pandemien som andre klubber har, så det er godt mulig at Haaland blir lokket til Manchester City i sommer.

– Jeg tenker egentlig at det hadde vært ideelt for Haaland å vente en sommer til, og isteden ta det siste steget om halvannet år.

– En naturlig vei å gå

I Premier League har vi allerede Sander Berge i Sheffield United og Martin Ødegaard i Arsenal. Stamsø-Møller tror Haaland kan passe enda bedre inn i den engelske ligaen enn sine to landsmenn.

Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og Sander Berge kan bli gjenforent i England.
Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og Sander Berge kan bli gjenforent i England. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

– Haaland og Premier League er en veldig god match. Av de tre, mener jeg Haaland er den som soleklart passer best til engelsk fotball. Han er rask, sterk og vant til å spille med høy intensitet. Det vil være en naturlig vei for Haaland å gå.

Som en del av den avtalen som tok Haaland til Tyskland, vil en utkjøpsklausul på nesten 800 millioner kroner bli aktivert sommeren 2022, ifølge en rekke medier.

Så er spørsmålet om Pep Guardiola og Manchester City vil vente til neste år med å hente målmaskinen til Borussia Dortmund.

Relatert