TAP: Henny Ella Reistad og Vipers tapte i Ungarn.
TAP: Henny Ella Reistad og Vipers tapte i Ungarn. Foto: Zsolt Szigetvary / AP

Ny nedtur for Vipers

Vipers Kristiansand tapte 26-31 mot FTC Hungaria og gikk glipp av viktige poeng i kampen om å kvalifisere seg direkte til kvartfinalen i Champions League.

Tapet var det norske håndballagets andre strake mot FTC i Ungarn. Vipers var ubeseiret med fem seirer og to uavgjorte før dobbeltkampen mot det ungarske laget.

Mandag kom Vipers tidlig bakpå, og de klarte aldri å ta igjen FTCs forsprang. Ungarerne scoret tre strake mål etter stillingen 3-3. Til pause sto det 15-11.

– Det var blytungt fra start. FTC er et bra lag, men vi kom aldri inn i den flyten vi har vært i, sa Hanna Yttereng, som scoret fire mål, til Fædrelandsvennen.

Svakt

Kampen skulle egentlig vært spilt på Vipers hjemmebane, men norske innreise- og karanteneregler har gjort det praktisk umulig. Vipers henger fra før godt etter de andre lagene i antall spilte kamper.

Lørdag tapte Vipers 28-30 mot FTC, og det skulle ikke bli enklere mandag. Storskytteren Anikó Kovacsics var i slag og dunket inn åtte mål i løpet av de første 40 minuttene. Katrine Lunde tapte i tillegg målvaktsduellen mot Kinga Janurik.

Senere kom Evelina Eriksson inn og hadde en noe bedre redningsprosent. Men det hindret ikke FTC i å vinne med fem mål i en svak kamp av Vipers-laget.

– Jeg synes vi var enda dårligere i dag enn på lørdag. FTC sto bra i forsvar og presset oss til å gjøre feil, sier assistenttrener Endre Fintland.

Tøft program

Tapet gjør at Vipers blir liggende på 5.-plass i gruppe A med tolv poeng fra ni kamper. FTC (13 kamper) har 16 poeng.

Norges innslag i kvinnenes mesterliga er allerede klar for cupspillet, men det kan bli tøft å ta en av de to plassene som gir direkte kvartfinaleplass. De fire neste lagene havner i omspill.

Vipers spiller igjen i Ungarn onsdag. Da venter puljetreer Rostov-Don. Seier der kan bli en nøkkel til kvartfinaleplass.

– Det blir knalltøft mot Rostov. Da må vi være mye bedre enn i dag, sier Fintland.

Ytterligere en kamp venter mot Krim lørdag. Der er spillested ennå ikke avklart. Det er ennå ikke helt bestemt om poengsnitt blir avgjørende i Vipers' pulje. Kristiansand-laget får etter alt å dømme kun spilt 11 av 14 kamper i gruppespillet.

(©NTB)

Relatert