SEIERSGLIS: Halvor Egner Granerud har hatt nok å smile for denne sesongen.
SEIERSGLIS: Halvor Egner Granerud har hatt nok å smile for denne sesongen. Foto: Wolfgang Rattay

Ustoppelige Granerud vant igjen

Nordmannen knuste konkurrentene og tok sin tredje strake seier.

Eventyrsesongen til Halvor Egner Granerud vil ingen ende ta. 24-åringen hadde alt i egne hender da han satt igjen som siste hopper på bommen i finaleomgangen i Klingenthal.

Den seiersvante hopperen viste ingen tegn til nerver og strakk seg til 141.5 meter. Det var ingen av konkurrentene i nærheten av å true. Kamil Stoch på andreplass endte over tolv poeng bak Granerud. Bor Pavlovcic tok tredjeplassen.

– Det er et så nydelig skihopp. For en skihopper vi har klart å få frem, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

– Det er helt ubeskrivelig det vi er vitne til denne sesongen. Det er noe av det råeste vi har sett innenfor hoppsporten noen gang, sier den tidligere hopperen.

Forbedret sin egen rekord

Det var Graneruds niende verdenscupseier denne sesongen. Dermed forbedret han sin egen rekord for antall verdenscupseirer i en sesong for en mannlig norsk skihopper. Før denne sesongen hadde Asker-hopperen aldri stått øverst på pallen.

– Jeg hadde store forventninger til meg selv. Det var litt nerver, men det siste hoppet var veldig, veldig godt. Det føltes så bra at jeg begynte å smile allerede i tilløpet, og sa til meg selv at jeg måtte fokusere. Det var en morsom dag, sier Egner Granerud i et intervju med FIS.

– Han virker veldig rolig i alt han gjør. Han var ikke helt fornøyd med det første hoppet, men gjorde det bedre i det andre, sier trener Alexander Stöckl til NRK.

Leder verdenscupen med god margin

Robert Johansson ble nummer åtte, Johann Andre Forfang tolv og Daniel-André Tande 13. Thomas Aasen Markeng og Marius Lindvik kvalifiserte seg ikke til andreomgang.

Etter lørdagens seier leder Granerud verdenscupen med 389 poeng ned til Markus Eisenbichler.

Relatert