Ruud i isolasjon: – Blir ganske rastløs her inne

Birk Ruud er koronafast i USA og nå jobber 20-åringen med å få dagene til å gå fortest mulig.

Øverst ser du noe av det Ruud underholder seg selv med

På hotellrommet i Aspen, Colorado sitter freeski-kjører Birk Ruud innestengt på isolasjonsdag nummer åtte når TV 2 snakker med ham fredag kveld (norsk tid).

– De siste dagene har bare vært så stille, rolig og kjedelig. Jeg har jo ikke kunnet gjøre så mye og har vært «trapped» inne på rommet mitt, forteller Birk Ruud og legger til:

– Jeg er vant til å være veldig aktiv, så blir ganske rastløs her inne.

– Et slag rett i trynet

Forrige uke testet Ruud positivt for Covid 19 og mistet medaljemuligheter i X Games.

20-åringen hadde vært syk tidligere den uken, men testet ikke positivt før den fjerde testen. Den positive prøven kom samme dag som første konkurranse.

– Det kjipeste med dette er at jeg gikk glipp av X Games. Det er høydepunktet hvert år og jeg var super sulten på å kjøre igjen. Så får du et slag rett i trynet rett før. Det var så kjipt det kunne bli, men så er det ikke så mye man få gjort. Det er bare å bli frisk.

Ruud ble sendt rett i isolasjon på hotellet. Der får han tiden til å gå med aktiviteter av den mer kreative sorten.

– Jeg er ganske flink til å ha det morsomt med meg selv. Jeg trives i eget selskap og jeg kan kose meg med å «flippe» kopper eller pusle, forteller Ruud og ler.

Snart ute

Med kun få dager igjen i isolasjon forteller Ruud at han gleder seg til å komme seg ut og stå i bakken i Aspen før hjemreise.

– Søndag morgen (lokal tid) er jeg ferdig med isolasjon og kan trekke meg ut. Det skal bli deilig, men jeg får ikke kommet meg hjem til Norge før 14 dager etter jeg fikk den positive testen.

20-åringen forteller også at han fortsatt ikke har kommet seg helt etter sykdommen.

– Jeg kan ikke trene ennå. Jeg blir fort sliten og jeg merker at dette var en ganske hard knekk på kroppen, så jeg må ta det litt rolig fremover. Om noen uker er jeg nok bedre og kan være tilbake for fullt.

Relatert