Chelsea-profilen mener utlånene har vært avgjørende

– Du må også lære deg den stygge siden av fotballen, sier Tammy Abraham.

Sheff. Utd.- Chelsea søndag fra 19.30 på Sport Premium og Sumo!

– Jeg har alltid ønsket å nå toppen, og jeg må fremdeles klype meg i armen i blant for å skjønne hvor jeg er i dag.

Ordene tilhører Chelsea-profil Tammy Abraham, som har nådd barndomsdrømmen og i dag er spiss i Premier League for klubben han startet å spille fotball i allerede som sjuåring.

Veien dit har imidlertid ikke bare vært en dans på roser, for 23-åringen har måttet vente tålmodig helt siden han fikk debuten for de blå på øverste nivå på selveste Anfield mot Liverpool i 2016.

Abraham bruker tid på å huske hvem som var manageren hans i den kampen. Se England-spissen briljere i nyeste episode av «Stjernenes Helgequiz» gratis på TV 2 Sumo nå!

De tre neste sesongene ble nemlig tilbrakt hos Bristol City, Swansea og Aston Villa, før han først i 2019/20 fikk det endelige gjennombruddet i Vest-London med 15 mål i Premier League.

– Du må ha den erfaringen det er å dra ut på lån som unggutt. Det å spille voksenfotball på høyt nivå. Jeg husker at jeg ble sparket og fikk smeller av alle slag, men du må lære deg også den stygge siden av fotballen. Det forberedte meg, og jeg visste hva jeg måtte komme tilbake og gjøre, forteller han i et intervju med Premier Leagues egen TV-kanal, som du kan se i vinduet øverst.

Abraham er klar på at han dro med seg solide erfaringer fra samtlige av de tre utlånsperiodene, både som fersk utflyttet 18-19-åring i Bristol høsten 2016 og fra nedrykk med Swansea og opprykk med Aston Villa.

I faktaboksene under ser du hvordan han beskriver hvert av sine tre opphold i de andre klubbene med egne ord.

Søndag skal Abraham og Chelsea i aksjon mot et helt lag bestående av spillere som har herjet i lavere divisjoner. Chris Wilders Sheffield United tok Premier League med storm forrige sesong, men har fått det tøffere i denne. Nå er de imidlertid på stigende formkurve, og håper på å bygge på denne mot Champions League-jagende stjerner fra London.

Se Sheffield United- Chelsea søndag fra 19.30 på Sport Premium og Sumo!

– Det var utrolig. Jeg husker det som om det var i går. Min første erfaring med ordentlig voksenfotball, min første komplette sesong, og jeg kunne ikke bedt om et bedre første utlån. Det var første gang jeg dro hjemmefra, til et nytt område, og det var litt annerledes. Men jeg nøt det. Når du er i en klubb så lenge, spesielt på et akademi, så får du ikke erfare de andre sidene av fotballen. Det gav meg viktige livserfaringer. Det å spille om poeng og plassering på tabellen, det å ta vare på kroppen din når det var kamp etter kamp. Det ga meg erfaring. Jeg lærte å lage mat alene, legge meg i riktig tid. Det gjør at du blir en mann enda raskere.

Swansea's Tammy Abraham celebrates after scoring a goal during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Swansea City at Selhurst Park in London, Saturday Aug. 26, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)

– Mitt første Premier League-utlån var galskap. Min første kamp var mot Manchester United, og jeg stod i tunnelen. Jeg så til høyre, og så Pogba. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse å gå fra å se disse spillerne på TV til å faktisk stå der i tunnelen med dem. Det var en rask læringskurve. Åpenbart endte det ikke slik jeg ønsket, da vi rykket ned, men jeg måtte erfare Premier League-livet. Det var nedstemt i garderoben og vi fortsatte å tape mot slutten av sesongen da det var som viktigst. Jeg husker vi satt i garderoben og ingen snakket før kamp, alle forsøkte å fokusere. Jeg er en person som liker å «boble» i garderoben, så det var litt rart for meg å være stille. Man skal selvsagt fokusere, men jeg liker å tulle litt før kampene også. Det var mer seriøst, men jeg måtte lære de andre delene av spillet også.

Aston Villa's English striker Tammy Abraham (R) tackles Derby County's English-born Irish defender Richard Keogh during the English Championship play-off final football match between Aston Villa and Derby County at Wembley Stadium in London on May 27, 2019. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

– Planen min var aldri å dra tilbake til Championship. Jeg ønsket meg et annet utlån til Premier League eller å bli i Chelsea, men så dro jeg til Aston Villa i ellevte time. Det er en av de beste avgjørelsene jeg har tatt. Jeg forstod ikke hvor stort Aston Villa var før jeg kom dit. De fikk meg til å føle meg velkommen med en gang, jeg nøt tiden der og Villa vil alltid ha en plass i hjertet mitt.

Sendeskjema for sport på TV 2s kanaler her.
Alt om Premier League i altomfotball.no

Kan du mer enn Abraham om Chelsea? Prøv deg her:

Relatert