NY LIVERPOOL-STOPPER: Ben Davies byttet ut Deepdale med Anfield på Deadline day.
NY LIVERPOOL-STOPPER: Ben Davies byttet ut Deepdale med Anfield på Deadline day. Foto: Phil Noble

Gamletreneren roser Liverpools signering: – Han blir en kvalitetsstopper

Preston-manager Alex Neil sto ikke i veien for overgangen til Ben Davies. Han forteller om surrealistiske dager da Liverpool tok kontakt.

Se Liverpool mot Manchester City i toppkamp på Anfield søndag fra kl. 17.00 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

På Deadline day trakk Liverpool en noe overraskende signering opp av hatten. Championship-stopper Ben Davies ble hentet fra Preston for å styrke bredden på den skadeutsatte stopperplassen.

Preston-manager Alex Neil trodde stopperen sin kom til å gå gratis til Celtic i sommer. Da Liverpool tok kontakt og klubben kunne få penger for Davies, hadde ikke Preston noe valg.

I sjokk

– Jeg er så glad på hans vegne. Vi kunne ikke stoppe overgangen for han og drømmen om å spille på det høyeste nivået med verdensmesterne, sa Neil på en pressekonferanse, gjengitt av Lancslive.

Interessen fra Liverpool skal ha kommet ut av det blå for både Davies og Neil mot slutten av overgangsvinduet.

– Det har vært noen utrolige dager. Han var i sjokk, og jeg fortalte at han måtte fokusere på å få overgangen gjennomført.

– For å være ærlig tror jeg at jeg var mer glad enn han, uttalte Neil.

– Fortjent overgangen

Steget fra Prestons tilværelse midt på tabellen i Championship til Liverpools stjernegalleri er betydelig. Men det tror ikke Davies sin tidligere manager skal være et problem.

– Jeg tror han er klar. Han er på et punkt i karrieren sin der han vil bli en kvalitetsstopper om han får sjansen. Han har fortjent overgangen, og nå må han vise alle hvor god han er, sa Alex Neil.

Neil beskriver han som en klok stopper som er rask og komfortabel med ballen i beina.

– Han vet at hardt arbeid er bare starten. Klarer han å prestere så godt han kan, tror jeg han bli en god signering.

Ben Davies ble sittende på benken hele kampen da Liverpool tapte hjemme for Brighton. Debuten kan komme førstkommende søndag når Manchester City kommer til Anfield.

Relatert