Derfor tror Thorstvedt at Mourinho får mer tid

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt mener Tottenham-manageren har tre ess i ermet.

Presset øker på José Mourinho etter at Tottenham gikk på sitt tredje strake tap med 0-1 for Chelsea på hjemmebane torsdag kveld.

Men TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt tror ikke tålmodigheten til Spurs-eier Daniel Levy er over helt ennå.

Tottenhams trofétørke siden triumfen i Ligacupen i 2008 under Juande Ramos kan redde Mourinho, tror den tidligere Tottenham-målvakten.

– Mourinho har tre cuper i kortstokken, påpeker Thorstvedt.

– Tottenham er i finalen i Ligacupen allerede, og de har FA-cupen og Europaligaen. Det er potensielt tre pokaler. Jeg tror det kommer til å holde Mourinho gående, for en del Tottenham-fans kan tilgi en dårlig Premier League-sesong hvis de står igjen med en pokal. Det er altfor lenge siden Tottenham har gjort det, sier Thorstvedt.

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.
TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Savnet av Pochettino

Mourinho-misnøyen er økende blant Spurs-fansen. Thorstvedt mener noen til og med håper at klubben skal tape for å bli kvitt Mourinho.

– Det er alltid delte meninger om en manager, og i hvert fall Mourinho. I Tottenhams DNA handler det ikke bare om pokaler, men også om å spille god fotball. Mauricio Pochettino var på mange måter en manager som passet den profilen, for han ville også spille angripende fotball og gi glede til fansen. Han mente faktisk at pokaler er overvurdert, sier Thorstvedt.

Spesielt i første omgang mot Chelsea var Tottenham blodfattige. Da var Thorstvedt nådeløs i pauseanalysen i TV 2s Premier League-sending.

– Dette er tungt, altså. Chelsea fyker ut og styrer absolutt alt fra start. Se hvor defensivt Tottenham ligger. Det er så mange folk tilbake. Chelsea får lov til bare å trille ballen rundt, sier Thorstvedt, før han fortsetter:

– Det er greit om det er potte tett bak og man kommer til gode kontringer, men det skjer ikke. Det er provoserende for et Tottenham-publikum som er vant til å se laget styre kamper i større grad. De blir tvunget til å spille langt på Carlos Vinícius, men det er sjanseløst når han er helt alene.

Tror Mourinho lever farlig

Tottenham ligger på åttendeplass med sju poeng og én kamp til gode opp til Liverpool på fjerdeplass. Til helgen venter bunnlaget West Bromwich.

– Jeg tror han lever farlig, og det handler mye om ryktet hans og måten han kom inn i jobben på. Det er veldig mange som ikke gir han en ordentlig sjanse på grunn av ryktet hans. Han spiller kjedelig fotball og det er lite underholdning, sier TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

– Det er så mye trøkk rundt ham. Ett tap, så er presset der med en gang. Tre tap, så øker presset. Nå har han en kjempemulighet til å snu det mot West Brom, men det er også et potensielt bananskall som kan gjøre at han henger i en enda tynnere tråd, sier den tidligere landslagsspilleren.

Tottenham møter Manchester City i finalen i Ligacupen, mens Everton er motstander i FA-cupens femte runde på bortebane. Senere denne måneden skal Tottenham opp mot Wolfsberger i 16-delsfinalen i Europaligaen.

Relatert