Mohamed Salah og Liverpool får ikke spille Champions League på tysk jord.
Mohamed Salah og Liverpool får ikke spille Champions League på tysk jord. Foto: Peter Byrne

Politiet vil nekte Liverpool innreise til Tyskland

DPA melder at tysk politi vil nekte Liverpool inngang til Tyskland på grunn av strenge innreisebestemmelser. Champions League-kampen mot Leipzig er i fare.

Tysklands innenriksminister, Horst Seehofer, sier at Liverpool ikke vil bli sluppet inn i landet til Champions League-kampen sin mot Leipzig og Alexander Sørloth 16. februar.

Tyskland strammet grepet om sine egne grenser sist fredag. Koronarestriksjonene ble ende strengere. Tyskland stengte grensene for flypassasjerer som kommer fra regioner med store utbrudd av muterte virusvarianter. Storbritannia er et av landene som ble rammet av dette på grunn av veksten av det engelske muterte viruset.

Ingen briter slipper inn i Tyskland før tidligst 18. februar. Hvis du er tysk statsborger og reiser inn til Tyskland, har du unntak fra regelen. Det samme gjelder for personer med bostedsadresse i Tyskland.

Leipzig har bedt myndighetene gi Liverpools tropp unntak fra regleverket, men et slikt unntak er ikke innvilget.

– Det føderale politiet har gitt klubben beskjed om at unntak ikke blir innvilget, sier en talsperson for innenriksdepartementet.

Leipzig, som ifølge UEFAs regelverk har ansvaret med å løse problemet, har i kontakt med Det europeiske fotballforbundet for å finne et annet annet sted å spille kampen, skriver The Athletic.

Dagens regelverk gjelder til minimum 17. februar.

Hvis Leipzig ikke klarer å finne en annen arena, risikerer de å tape kampen, og resultatet blir satt til 0-3 og Liverpool-seier.

En mulig løsning er å spille kampen på nøytral grunn. Det kan også være en mulighet at kampen 16. februar spilles i Liverpool, mens returkampen 10. mars blir lagt til Leipzig.

Arsenal og Benfica befinner seg i samme situasjon som Arsenal før 16-delsfinalen i Lisboa, da briter ikke får innreise i Portugal.

(©NTB)

Relatert