TØRKET TÅRER: Silje Waade hadde tydelig vondt etter å ha pådratt seg en skade mot Metz onsdag.
TØRKET TÅRER: Silje Waade hadde tydelig vondt etter å ha pådratt seg en skade mot Metz onsdag. Foto: Viasat4

Vipers-profil skrek av smerte etter skade

En gråtende Silje Waade (26) haltet av banen i Vipers' 29-28-seier over Metz.

Metz - Vipers 28-29

I et forsøk på å stoppe en flyver i sluttminuttene mot Metz falt Silje Waade bakover og ble liggende med det som så ut til å være en skade i høyre kne.

Den gråtende Vipers-spilleren skrek av smerte i den franske hallen.

Waade, som var i den norske bruttotroppen til EM i desember, ble støttet av banen, før hun fikk videre behandling for kneet på sidelinjen. Da hun fikk tilbud om båre, takket hun nei.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad sier til Fædrelandsvennen at han foreløpig ikke vet noe om skaden. De får neppe vite noe før torsdag.

SKADEPLAGET: Vipers-spiller Silje Waade (26).
SKADEPLAGET: Vipers-spiller Silje Waade (26). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

– Jeg blir lei meg hver gang slikt skjer. Silje har hatt sin andel av skader. Det er ingen tvil om at dette legger en demper på seiersgleden, sier Gjekstad.

Vipers vant Champions League-kampen mot Metz 29-28.

Lunde-storspill

Vipers kom best i gang i Frankrike. I mål var Katrine Lunde innledningsvis i godt gammelt slag da hun stoppet det meste av hjemmelagets forsøk. Ole Gustav Gjekstads lag utnyttet derimot ikke overtaket, og det skyldtes ifølge treneren litt for mye nøling.

Likevel kunne Vipers gå til pause med 13-11-ledelse.

Etter hvilen var det Metz som startet friskest og klarte å komme à jour. Vipers var en kort periode foran med to mål, men fikk aldri muligheten til å stikke ifra med mer enn tre scoringer. Åtte minutter før slutt ledet gjestene fra Kristiansand 26-25.

Det ble en nervepirrende avslutning på kampen, men Vipers knep seieren.

Nora Mørk ble Vipers toppscorer med sine åtte fulltreffere, mens Henny Ella Reistad stoppet på sju mål.

Europaturné

Kampen er den første på Vipers' europaturné. Kristiansanderne skal spille fem kamper på elleve dager i tre forskjellige land.

Etter kampen mot Metz går turen til Ungarn og to kamper mot FTC Hungaria. Deretter fortsetter reisen i neste uke til Ljubljana i Slovenia for å møte russiske Rostov Don og hjemmelaget Krim Ljubljana.

Får Vipers spilt de fem kampene, får de unnagjort elleve av 14 kamper før Det europeiske håndballforbundet (EHF) avgjør resten av kampene fra skrivebordet.

Ifølge EHF skal alle kampene i gruppespillet være ferdigspilt innen 14. februar. Det klarer ikke Vipers og vil mangle tre kamper mot russiske Rostov Don, Metz og tyske Bietigheim.

Det europeiske håndballforbundet må kanskje dermed avgjøre den endelige poengfordelingen i gruppespillet med ranking som grunnlag.

Vipers har spilt sju kamper og står med tolv poeng mot Metz' 14, men det franske laget har spilt fire kamper mer. Rostov Don leder gruppen med 15 poeng på ni spilte kamper.

Relatert