To klønete røde kort kostet Arsenal dyrt – Ødegaard ubenyttet reserve

Martin Ødegaard (22) slapp aldri til i det som endte opp med å bli en helsvart kamp for Arsenal.

Wolverhampton-Arsenal 2-1

Se sammendraget øverst.

Martin Ødegaard satt på benken hele kampen da Arsenal gikk på sitt første tap i ligaen siden 19. desember.

Etter å ha tatt ledelsen og kontrollert kampen, gikk alt galt for Mikel Artetas menn da David Luiz laget straffe og fikk rødt kort på overtid av første omgang.

Wolverhampton snudde kampen med to raske mål, og da målvakt Bernd Leno feilberegnet og bokset ballen med underarmen utenfor eget felt, var alt håp ute.

Et Arsenal med ni menn klarte aldri å komme tilbake i kampen og det endte 2-1 til Wolverhampton.

En kjærkommen seier for de oransje ulvene som ikke hadde vunnet siden 15. desember.

– Dette må være et tungt tap for Mikel Arteta. Denne kampen hadde de egentlig fullstendig kontroll på, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i Premier League-studioet.

Arteta misfornøyd med dommeren

Etter at Mikel Arteta tok over roret andre juledag 2019, har Arsenal fått ni røde kort i ligaen, det er seks mer enn neste lag på listen.

– Vi har fått for mange røde kort denne sesongen. Dette er noe vi må lære av. Dette er helt opp til oss selv å gjøre noe med, sier en oppgitt Héctor Bellerín etter kampen.

TV 2s Jesper Mathisen var krystallklar under Premier League-sendingen på at det var riktig å sende David Luiz av banen da han var uheldig i en duell med Willian José.

– Ikke et ærlig forsøk på å ta ball fra Luiz og da er reglene klar. Der skal det være et straffespark og rødt kort. Uansett om David Luiz gjør det med vilje eller ikke, er Mathisens dom.

Arsenal-manager Mikel Arteta er langt ifra enig.

– Vi kunne ledet med tre, fire mål til pause, men det er 1-1 og med én mann mindre. Og jeg vil ikke engang snakke om avgjørelsen. Jeg har sett den ti ganger og kan fortsatt ikke se at det er kontakt. Jeg har sett den i ti forskjellige vinkler. Jeg vet ikke hvor kontakten er. Armen eller kneet? Jeg kan ikke fortelle deg hvor det er kontakt, sier Arteta etter kampen.

– Disse tingene skjer i fotball, men det har skjedd for mange ganger. Nå skjedde det to ganger i samme kamp og da har du ikke mulighet til å vinne.

Pépé-show

Arsenal føk ut av startblokkene og herjet tidvis med Wolverhampton i første omgang.

Bukayo Saka traff stangen allerede innenfor det første spilleminuttet og da han satte ballen i nettet åtte minutter senere, var det ikke mer enn gjestene fortjente. Målet ble imidlertid annullert for en offside på Alexandre Lacazette i forkant.

Men scoringen skulle komme – og for et mål det var. Nicolas Pépé har ikke lyktes med alt i Arsenal-drakt siden overgangen fra Lille forrige sesong, men etter en drøy halvtime viste han hvilket vanvittig toppnivå han besitter.

Den dribleglade ivorianeren snurret rundt med hjemmelagets spillere og noterte seg for to tunneler før han bøyde ballen vakkert i lengste hjørne med høyrefoten.

Straffe og rødt kort

Tendensen var den samme hele omgangen, men på overtid glapp det fullstendig bakover for Arsenal.

Daniel Podence fikk plutselig et hav av tid i mellomrommet og kunne enkelt tre gjennom Willian José. Brasilianeren skulle bredside ballen forbi Bernd Leno da han ble lagt i bakken av sin tilsynelatende uheldige landsmann David Luiz.

Rødt kort og straffe til Wolves. Ruben Neves sørget for at det sto 1-1 til pause.

– Ikke et ærlig forsøk på å ta ball fra Luiz og da er reglene klar. Der skal det være et straffespark og rødt kort. Uansett om David Luiz gjør det med vilje eller ikke, var TV 2s ekspert Jesper Mathisens klinkende klare dom i pausen.

– Det er kanskje ikke tilfeldig at det er David Luiz som er involvert. Han har en tendens til å rote seg opp i slike situasjoner. Men så sabla dramatisk å få den rett etter å ha spilt en superomgang, istemte Erik Thorstvedt.

Scoring og nytt rødt kort

Og bare minutter ut i andre omgang var kampen snudd på hodet. Veteranen João Moutinho fikk god tid til å strekke vristen n fra om lag 30 meter og portugiseren traff klokkerent. Ballen sang i stolpen og inn forbi en utspilt Leno i buret. 2-1 til Wolverhampton.

Og da Leno klønet det til tjue minutter før slutt ble det et enormt fjell å bestige for Mikel Artetas menn. Den tyske målvakten brukte hendene utenfor eget straffefelt og fikk det røde kortet.

– Det er en uforståelig inngripen av Leno, sier Erik Thorstvedt.

Den islandske målvakten Rúnar Alex Rúnarsson ble Artetas siste bytte, og dermed kom aldri Martin Ødegaard innpå for Arsenal tirsdag. Fra benken måtte drammenseren stadfeste at det ble tap.