PREMIER LEAGUE-AKTUELL: Joshua King hadde egentlig slått seg til ro med å bli værende i Bournemouth. Men nå er han plutselig høyaktuell for en Premier League-retur.
PREMIER LEAGUE-AKTUELL: Joshua King hadde egentlig slått seg til ro med å bli værende i Bournemouth. Men nå er han plutselig høyaktuell for en Premier League-retur. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Siste: King skal ha bestemt seg for Everton

Joshua King høyaktuell for Premier League-retur.

Joshua King (29) har nok en gang blitt en het mann på overgangsvinduets siste dag.

TV 2 fikk opplyst at Everton måtte rydde plass i lønnsbudsjettet for å få råd til en signering av King. Det gikk i orden i 19-tida mandag kveld: Da ble Cenk Tosuns låneavtale til Besiktas bekreftet.

SISTE: Bournemouth skal muntlig både ha akseptert budet fra Everton og Fulham om en overgang for Joshua King. En stund ble det meldt at Romsås-gutten hadde valgt Fulham, men like før midnatt er rapportene at King er klar for Everton.

– Joshua King har valgt Everton. Vil bli en kortidsavtale, skriver BBC-journalist Kris Temple. Det samme skriver flere britiske medier. Kings kontrakt med Bournemouth skulle opprinnelig gå ut i sommer.

Ifølge The Athletics David Ornstein skal 29-åringen ha bestått en medisinsk test som ble gjort av Bournemouths egen lege. Everton skal utføre en ny legesjekk av King tirsdag, men alt skal være i skjønneste orden.

Overfor Dagbladet bekrefter King selv at han har signert for Everton, men forteller samtidig at han ikke vet om alt det formelle er unnagjort ennå.

- Det handler om størrelse på klubben, treneren og signalene jeg fikk. Jeg har hatt lyst til å prøve noe nytt en stund, og overganger har blitt stoppet to ganger de siste overgangsvinduene. Men dette passet fint. Dette var en fin mulighet og en sjanse jeg måtte gripe, sier King til Dagbladet.

Ifølge BBC-kommentator og reporter Ian Dennis og TalkSport-journalist Alex Crook har Everton nå lagt inn et bud på King. De venter på svar fra Bournemouth, men ifølge Crook skal Everton være ganske så sikre på å få igjennom en avtale.

DIREKTE: Alt om Deadline Day

I tillegg håper Everton at Bernard skal bli solgt til Al Nasr i Dubai i løpet av kvelden. Det vil i såfall frigjøre ytterligere lønnsmidler og gjøre en overgang for Joshua King enda mer aktuell.

Evertons interesse skal heller ikke være helt fersk. Så sent som i sommer skal Everton ha forsøkt å hente den norske landslagsspissen, men da skal kravet fra Bournemouth ha vært altfor høyt.

TV 2 får opplyst at Bournemouth skal være villig til å gi slipp på King for en lang billigere penge denne gang.

Håper på Southampton

Tidligere i dag var TV 2-ekspert Kasper Wikestad klar på at han håpet at det skulle bli en overgang til Southampton for Joshua King.

– Jeg håper det skjer. Jeg tror det hadde vært en perfekt overgang for Joshua King. Han har vist seg å være en veldig god spiss i 4-4-2. Han har ikke vært så effektiv som kant i 4-4-2, men i 4-4-2-systemet til Southampton tror jeg han hadde passet perfekt, uttalte Wikestad til TV 2 tidligere onsdag.


Uansett er det liten tvil om at Joshua King er den norske overgangen det er knyttet desidert mest spenning til på overgangsvinduets siste dag:

Overgangssagaen rundt King har blusset opp igjen bare dager etter at Bournemouth-manager Jason Tindall fortalte at King hadde gitt beskjed om at han ble værende i klubben.

Men så, på tampen av overgangsvinduet, har altså interessen fra Premier League blusset opp igjen.

– Bra for alle parter

I Southampton er Danny Ings det opplagte førstevalget på spissplass. I lag med Che Adams har han stort sett dannet spissparet for klubben som foreløpig ligger på 11.-plass i Premier League.

Kasper Wikestad mener King ville passet Southampton godt.

– Adams er jo utrolig god i topp-presset, men han er litt for lite effektiv foran mål. Om du blander Joshua King inn i den miksen der så tror jeg det kan bidra til å heve alle tre. Om Joshua King hadde fått samarbeidet med Ings til å sitte, så tror jeg det kunne vært en berikelse for Southampton, Joshua King, det norske landslaget og alle oss som følger norsk fotball, sier Kasper Wikestad.

– Hva tenker du om sjansene for en fast plass?

– Jeg tenker de sjansene er gode. Klart at Joshua King har hatt en trøblete sesong, men han har sett veldig mye snarpere ut den siste måneden. Han virker å være i brukbar form, og da er det bare opp til han selv, mener Wikestad.

Relatert