KLAR FOR NORWICH: Ørjan Nyland har signert en kontrakt ut sesongen.
KLAR FOR NORWICH: Ørjan Nyland har signert en kontrakt ut sesongen. Foto: Norwich City

Ørjan Nyland er klar for Norwich

Keeperen skal spille for serielederen i Championship ut sesongen. TV 2s Premier League-kommentator mener det er veldig god signering for Norwich.

Ørjan Håskjold Nyland (29) har signert for Championship-klubben Norwich. Keeperen har vært klubbløs siden i sommer, og kommer gratis til kanarifuglene. Nyland har signert en kontrakt ut sesongen, skriver Norwich på sine hjemmesider.

– Jeg er veldig glad. Endelig er ventetiden over og jeg ser frem til å komme i gang med Norwich, sier Nyland til klubbens nettside.

– Det var flere tilbud, men da Norwich kom på banen var jeg ikke i tvil. Det føles som det riktige for meg nå, og jeg har hatt gode samtaler med både manageren og keepertreneren, i tillegg til sportsdirektøren, så det var et enkelt valg.

Norwich-manager Daniel Farke ønsket å styrke keeperplassen før siste halvdel av sesongen.

– Jeg er ikke i tvil om at han vil bli en god signering, og jeg er glad for å ha han på laget, sier Farke til klubben.

–Han holder på med rehabilitering fra skade nå, men han har personlighet og kvaliteten til å hjelpe oss på kortsiktig basis, men også over et lengre perspektiv om det skulle bli aktuelt.

– Blir andrekeeper

TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad sier Norwich har jaktet en gratis keeper lenge.

– Dette har ligget i kortene en god stund. Da ryktene om Nyland kom opp skjønte de fleste at Norwich ville gå for han. Det er en veldig riktig mann å få inn.

Den tidligere Aston Villa-spilleren kan ikke forvente seg å spasere rett inn i startelleveren.

– Han blir nok backup for Tim Krul. Det er vanskelig å se noe annet. Krul er veldig populær, og nyter stor tillit i klubben.

– Samtidig har Tim Krul slitt med skader og hatt korona, så Nyland ønsker nok å ta opp kampen om keeperplassen. Men Norwich er ute av cupene og kjemper om opprykk, så det vil ikke bli så mange muligheter, tror Wikestad.

I Norwich blir Nyland lagkamerat med Alexander Tettey. Det synes Wikestad er stas.

– Det er fint det. Det har ikke vært så mange nordmenn i Norwich tidligere, så det er moro med to spillere fra Norge.

Har rykket opp før

Norwich rykket ned fra Premier League forrige sesong, men har gjort det bra i Championship. Klubben ligger på førsteplass i med fire poeng ned til Swansea på andreplass.

Nyland spilte i Aston Villa frem til i sommer før kontrakten ble terminert. På to sesonger i Birmingham-klubben ble det 36 kamper. Han rykket opp med Aston Villa i 2018/19-sesongen, og kan altså oppleve det samme igjen denne våren med Norwich.

Han har også spilt for Ingolstadt, Molde og Hødd.

Nyland får draktnummer 12.

Relatert