Vickhoff Lie tok sin første pallplass etter kanonrenn

Med startnummer 2 satte Kajsa Vickhoff Lie standarden i super-G-rennet i Garmisch-Partenkirchen lørdag. Blant favorittene var det bare Lara Gut-Behrami som slo tiden.

Se kanonrennet i vinduet øverst! Bilder med tillatelse fra NRK.

Tiden 1.16,38 så ut til å kunne være en vinnertid helt til storfavoritten Gut-Behrami tok ledelsen med 68 hundredeler foran den norske jenta.

Men bortsett fra den suverene sveitseren, som vant rennet, klarte ingen av de andre favorittene å slå tiden til Vickhoff Lie.

– Første podiet er helt ubeskrivelig, jeg klarer ikke å sette ord på det. Jeg hadde verdenscupdebuten min her i 2017 og falt skikkelig i bakken. Så jeg har hatt respekt for løypen, og har vært redd for å kjøre her. Så for meg å kunne attakkere denne løypen i dag, gi mitt beste og være komfortabel, betyr utrolig mye for meg, sier Vickhoff Lie til TV 2.

– Jeg hørte radioen at jeg kunne gi full gass og da stolte jeg på det. Jeg tenkte at i dag skulle jeg gjøre det jeg er god på, nemlig å gi gass. Det var bare å gi alt og komme seg til mål. Jeg visste at det var greit, men at det var så bra trodde jeg faktisk ikke, legger hun til.

Marie-Michele Gagnon, med startnummer 29, ble nummer tre, 38 hundredeler bak.

Den tidligere besteplasseringen i verdenscupen for 22-åringen fra Bærum er en 4.-plass, mens bestenoteringen i super-G var før lørdagens renn en 6.-plass.

Selv uten pallplass hittil i sesongen, har Vickhoff Lie imponert på treningsrennene og det har kun vært et spørsmål om tid før hun skulle få ut potensialet sitt i et tellende renn. Det fikk hun til de grader til i Garmisch-Partenkirchen.

Ragnhild Mowinckel kjørte ikke like godt og endte 2,94 sekunder bak Gut-Behrami i mål, over to sekunder bak landslagsvenninnen. Hun endte på 28. plass.

Relatert