Riiber med dramatisk spurtseier – kjemper om tidenes premiepott

Jarl Magnus Riiber er favoritt til å vinne trippelen i Seefeld, og premiepotten har aldri vært større enn denne helgen.

Seefeld-rennene er sesongens høydepunkt for kombinertløperne. Jarl Magnus Riiber leder verdenscupen suverent og er favoritt til å gå av med seier i "trippelen", og dermed også den rekordstore premiepotten.

Vant på målfoto

Jarl Magnus Riiber fikk revansj på Akito Watabe og vant første del av Seefeld-trippelen i kombinert. Han avgjorde duellen med japaneren i fotofinish.

Se hendelsen i videovinduet øverst. Bilder med tillatelse fra NRK.

Riiber og Watabe gikk sammen ut i langrennet etter at ett tidel skilte i nordmannens favør i bakken. De byttet på å dra gjennom de fem kilometerne og slapp aldri konkurrentene innpå seg. Riiber kom først inn på oppløpet og greide så vidt å holde Watabe bak seg.

Espen Bjørnstad gikk ut som nummer tre og holdt den plassen helt til han ble passert av Vinzenz Geiger og Ilkka Herola på oppløpet.

Jørgen Graabak ble nummer 11, Einar Lurås Oftebro 19, Jens Lurås Oftebro 21, Espen Andersen 22, Magnus Krog 29 og Kasper Moen Flatla 41.

Hopprennet ble på grunn av vanskelige vindforhold avbrutt etter 19 av 53 hoppere. Dermed måtte den provisoriske konkurranseomgangen tidligere på dagen legges til grunn for startrekkefølgen i langrennet.

Riiber hoppet 109,5 meter og vant ett tidels poeng foran japanske Akira Watabe. Dermed gikk de i praksis likt ut i langrennet. Watabe hoppet like langt som Riiber og fikk bedre stilpoeng, men han hadde også bedre forhold.

Espen Bjørnstad hadde det lengste hoppet med 111 meter, men han hadde også bedre fart. Han gikk ut som nummer tre 24 sekunder etter tetduoen.

Stor premiesum

Trippelen i Seefeld, eller Nordic Combined Trippel, er kombinertløpernes svar på Tour de Ski. Det er tre renn som går over tre dager, hvor deltakerne kjemper om 300 verdenscuppoeng, og ikke minst - 1 million norske kroner. Den millionen skal riktignok fordeles på 20 utøvere, men vinneren tar med seg så mye som en fjerdedel av totalpotten.

Med seier i Seefeld vil Riiber dermed kunne sitte igjen med en premiesum i underkant av 250.000 kroner. Legger vi til bonuser fra utstyrsleverandørene til nærmer vi oss en halv million kroner. Litt av et helgetillegg for den beste kombinertløperen fra fredag til søndag.

– I tillegg får man bonus fra sponsorer. På landslaget deler vi summene likt på alle utøverne, slik at alle får en bit av kaka, forteller sportssjef Ivar Stuan.

Etter konkurransene i Seefeld gjenstår kun seks verdenscuprenn for kombinertgutta, og Riiber ser ut til å ha den i sin hule hånd hvis alt klaffer i helga.

– Med seier i Seefeld er verdenscupen avgjort, understreker Stuan.

Relatert