MÅ UT AV LANDET: Moldes hjemmekamp i Europaligaen må flyttes.
MÅ UT AV LANDET: Moldes hjemmekamp i Europaligaen må flyttes. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Må spille hjemmekamp i utlandet: – Vi ser på tre forskjellige land

Molde jobber med å finne en ny hjemmearena i utlandet til Europa League–oppgjøret mot Hoffenheim 18. februar.

Molde skal møte tyske Hoffenheim i Europaligaens 16-delsrunde. Hjemmekampen skulle blitt spilt på Aker Stadion 18. februar, men må gjennomføres i utlandet.

Det fikk TV 2 bekreftet av UEFA tidligere torsdag.

Administrerende direktør i Molde, Ole Erik Stavrum, sier de er i gang med å se på alternativer.

– Akkurat nå jobber vi med saken. Det er fortsatt ganske nytt for oss, sier han.

Kan gjøre som Vålerenga

Han nevner tre land som kan være aktuelle.

– Vi ser på Tyskland, Ungarn og Kypros. Det blir den lengste hjemmekampen i historien, ler Stavrum på telefonen fra Molde.

– Hvorfor er det disse tre landene det kan bli?

– I play-off kampen mot Qarabag spilte vi i Kypros. I tillegg skal Vålerenga-kvinnene spille der. Det funket veldig fint sist, svarer han og fortsetter:

– Da vi spilte mot Qarabag var det tre-fire land som var aktuelle, og Tyskland og Ungarn var blant dem, sier Molde-direktøren, som ikke vet hvilke byer eller stadioner det er snakk om.

– Lite ønskelig for oss

Stavrum og resten av Molde-leiren har jobbet med å se på løsninger siden starten av uken, da de nye innreisereglene til Norge ble kjent. Han håper en avgjørelse blir tatt snart.

– Vi bør bestemme oss så fort som mulig. UEFA må bli involvert, og Hoffenheim skal ha et ord med i laget. Dermed kan vi ikke vente til den neste 14-dagersplanen fra regjeringen, forteller Stavrum.

Selv om Molde ikke kunne forvente folkefest på tribunen til utslagskampen, gledet de seg til nok et storfint besøk på Aker Stadion. Det må de se langt etter nå.

– Det er veldig lite ønskelig for oss. Vi mister den sportslige fordelen. Nå er det blitt sånn, og da får vi gjøre det beste ut av situasjonen. Det viktigste er smittevernet, for vi jobber hver dag med å unngå å smitte noen i Molde, sier direktøren, som tror det kan bli dyrt for klubben.

– Men det er for tidlig å si noe om det økonomiske.

Returkampen borte mot Hoffenheim spilles 25. februar i Tyskland.

Molde tok seg videre i Europaligaen i gruppe med Arsenal, Dundalk og Rapid Wien.

Moldenserne tapte begge kampene mot the Gunners, men var best av resten med tre seire og en uavgjort mot Rapid Wien og Dundalk.

Relatert