BESSEBERGS ADVOKAT: Norbert Wess avviser alle anklager mot klienten sin Anders Besseberg.
BESSEBERGS ADVOKAT: Norbert Wess avviser alle anklager mot klienten sin Anders Besseberg.

Slik svarer Bessebergs advokat på beskyldningene: – Han har aldri mottatt penger eller gaver

Anders Bessebergs advokat Norbert Wess sier at det viktigste for nordmannen alltid har vært å beskytte idretten for doping. Han avviser at Besseberg har hjulpet Russland.

I en ny granskingsrapport som ble offentliggjort torsdag blir det konkludert med at tidligere IBU-president Anders Besseberg har latt seg kjøpe for å fremme russiske interesser.

I tillegg hevder anerkjent dopingvarsler at Besseberg skal ha mottatt flere millioner kroner fra russiske idrettsledere.

I FOKSU: Tidligere IBU-president Anders Besseberg. Foto: Pedersen, Terje
I FOKSU: Tidligere IBU-president Anders Besseberg. Foto: Pedersen, Terje

Anders Besseberg har så langt unnlatt å kommentere beskyldningene i rapporten overfor TV 2.

Men nordmannens advokat Norbert Wess slår fast at den tidligere IBU-presidenten alltid har stått fremste linje i kampen mot doping.

– Mr. Besseberg var kjent for å kjøre en hard linje mot doping, og det var alltid i hans største interesse å jakte på alle mistanker om doping, uavhengig av nasjonaliteten til utøveren, inkludert russiske utøvere. Det var viktig for Mr. Besseberg å beskyttte sporten mot doping, slår Norbert Wess fast i en epost til TV 2.

Han avviser samtidig alle anklager om at Besseberg skal ha latt seg bestikke.

– Mr. Besseberg har aldri spurt om eller akseptert tilbud om penger, gaver eller andre fordeler, verken fra representanter fra Russland eller noen andre. Det er heller ikke sant at han beskyttet utøvere fra Russland eller RBU, slår han fast.

Advokaten fastholder at Besseberg utførte sin jobb som IBU-president i henhold til regelverket, og aldri begikk noen brudd på verken IBUs regler eller kriminelle handlinger.

Norbert Wess skriver i eposten til TV 2 at de ikke har fått gjennom rapporten i detaljer, og vil vente med å kommentere innholdet ytterligere frem til de har gått grundigere til verks.

Besseberg er som kjent under etterforskning av både østerriksk politi og Økokrim i Norge for korrupsjon. Advokaten minner om alle er uskyldige til det motsatte er bevist.

– Jeg vil samtidig minne om at en etterforskning fremdeles pågår, og foreløpig er min klient ikke blitt siktet. Jeg vil minne media om det fundamentale prinsippet at alle er antatt uskyldige mens en etterforskning pågår, sier advokaten.

Fakta om Anders Besseberg

Fakta om Anders Besseberg

Dette er tidligere IBU-president Anders Besseberg:

* Født: 25. februar 1946 (74 år)

* Bosted: Vestfossen, Viken

* Skiskytter i sin aktive idrettskarriere (1966-74)

* Norsk landslagstrener i skiskyting (1976-80)

* President i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) fra 1993 til 2018. Overtok i 1992 som president i skiskytterforbundet som var underlagt Det intensjonale femkampforbundet

* Skal være arkitekten bak jaktstart, fellesstart og blandede stafetter innen skiskyting og tatt idretten til nye høyder under sin regjeringstid

* I 2014 ble han tildelt Norske Idrettsleder-Veteraners Ærespris

* 12. april 2018 trakk han seg som IBUs øverste leder etter beskyldninger om korrupsjon

* Aktuell: Får alvorlgie anklager mot seg i en uavhengig granskningsrapport gjort på oppdrag for IBU. Han blir beskyldt for å ha brutt etiske regler innen idretten.

Relatert