TILBAKE: Charlotte Kalla var lørdag tilbake på startstreken i verdenscupen.
TILBAKE: Charlotte Kalla var lørdag tilbake på startstreken i verdenscupen.

Langrennsstjernen ble satt ut av koronaviruset: – Kroppen godtar ikke treningen jeg er vant til

Charlotte Kalla (33) er fortsatt usikker på hva koronaviruset har gjort med henne. Lørdag var hun tilbake på startstreken i verdenscupen.

LAHTI (TV 2): – Jeg vet ikke hvordan sykdommen har påvirket kroppen min, sier Sveriges skistjerne gjennom et tiår, Charlotte Kalla (33). Hun er både olympisk- og verdensmester i langrenn.

Lørdag sto hun på startstreken i Lahti i dagens verdenscuprenn og fikk målt seg med Therese Johaug på 15 kilometer med skibytte. Kalla ble smittet i begynnelsen av november.

Therese Johaug gikk ikke overraskende av med seieren. Charlotte Kalla kom i mål ett minutt og tre sekunder senere. Det holdt til en 7. plass for svensken.

Ned i et hull

Det er lenger siden russeren Ustjugov (28) ble smittet, det skal ha skjedd i Val Senales i Italia i oktober, under et treningsopphold der. Ustjugov skal ikke ut på en tøff tremil, men kun gå en stafettetappe søndag.

Russeren var også på plass i Ruka da verdenscupsesongen startet for to måneder siden, men gikk ikke renn, men ble sendt hjem til Russland grunnet helseproblemer.

– Jeg har slitt med å få kroppen til å godta de treningsmengder som er nødvendig, det var som om jeg falt ned i et hull, forklarte russeren på sin instagram-konto for en tid tilbake.

Ustjugov ble VM-konge i Lahti for fire år siden med to gull og tre sølv.

Tåmodighets-test

– Det var stort for meg å kunne pakke bagen og reise hit til Lahti. Dette har jeg lengtet etter - lenge, sier Kalla til TV 2.

– Helt ærlig, hvordan har dette vært?

– En tålmodighetsprøve! Noe jeg jeg aldri har opplevd før, jeg har iallfall lært én ting, og det er å ikke se for langt fremover.

– Er du helt frisk?

SNØ: Charlotte Kalla er tilbake på favorittdekket sitt.
SNØ: Charlotte Kalla er tilbake på favorittdekket sitt. Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2

– Det er vanskelig å si. Jeg kjenner jo at kroppen ikke godtar trening på samme måte som jeg har vært vant til, men samtidig føles det som det blir bedre for hver uke.

– Hvordan tenker man etter å ha havnet i en slik situasjon?

– Det som har skjedd har skjedd, jeg må bare se fremover. Og jeg aner ikke om sykdommen kan jeg gi langvarige virkninger.

Charlotte Kalla har gått et nasjonalt renn hjemme i Sverige, men dagens verdenscuprenn blir en test på hvordan hun virkelig står etter sykdommen.

– VM i Oberstdorf?

Jeg tenker ikke så mye på det, i min verden er det langt dit, sier Kalla.

Relatert