– Det laget ser ikke ut som mestere

Liverpools rekord på 68 hjemmekamper uten tap ble torsdag knust av Burnley.

Liverpool – Burnley 0–1 (0–0)

– Superrekken er slutt! Alle gode ting kommer til en ende og Liverpools 68 strake hjemmekamper uten tap er brutt, utbrøt TV 2s kommentator Endre Olav Osnes da kampen ble blåst av.

Forrige gang Liverpool tapte på Anfield i Premier League var i april 2017 mot Crystal Palace.

– Dette er et kjempeslag i trynet. Det er mitt ansvar. Vi har ballen mye og skaper mye, men vi klarer ikke å få ballen i mål. Det holder kampen levende, og så får de et straffespark, sier Liverpool-sjef Jürgen Klopp etter kampen.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller tror Liverpool har en stor jobb foran seg i tiden fremover.

– Dette laget ser ikke ut som mestere, sier Simen Stamsø-Møller.

For én måned siden vant Liverpool 7-0 over Crystal Palace. De lå øverst på tabellen og så ut til å ha stø kurs mot en ny Premier League-tittel.

Se sammendraget fra kampen øverst!

Etter dette har Jürgen Klopps menn kun klart å ta tre poeng på fire kamper. I disse fire kampene har de scoret ett mål.

Ett fattig mål på de fire siste ligakampene.

Man skulle tro innledningen handlet om Burnley, men den handler faktisk om den regjerende ligamesteren. For første gang siden 2005 har Liverpool gått tre strake Premier League-kamper uten å score.

– Dette er et bunnpunkt

Uten mål mot Burnley ville de for første gang siden 1999/2000-sesongen ha gått fire kamper på rad uten å score. Den gang gikk de målløse av banen i sine fem siste kamper for sesongen.

Den dårlige formen har sørget for at flere lag har blandet seg inn i kampen om tittelen.

Dermed var det ekstra viktig at Liverpool kom seg på riktig spor mot Burnley. Men rødtrøyene skulle få problemer med å bryte ned bortelaget, og statistikken skulle bli verre.

– Det er tøft og vanskelig å forklare. Disse guttene er virkelig hardtarbeidende og de jobber hardt i dag også. Dersom noe ikke funker må man prøve hardere, lengre og mer. Det skal ikke være mulig å tape denne kampen, men vi gjør det. Dette er et bunnpunkt. Det skal være umulig å tape denne kampen, sier Jürgen Klopp.

– Hvordan ser du på tittelkampen?

– Du kan vel forstå at tittelkampen ikke er det jeg fokuserer på nå.

Har du lyst til å se Burnley-keeper Nick Pope prøve seg på quiz? Da bør du følge lenken under. Gratis på TV 2 Sumo.

Origi bommet på kjempesjanse

Jürgen Klopp gjorde flere grep et håp om å snu den dårlige trenden. Mohamed Salah og Roberto Firmino ble henvist til benken. Inn kom Divock Origi og Xherdan Shaqiri.

Burnley lå som ventet dypt og tett. Noe som gjorde det vanskelig for Liverpool å bryte igjennom.

Tre minutter før pause fikk de sjansen de hadde ventet på hele kampen.

Ben Mee sleivet da han skulle spille ballen tilbake til Pope, og Divock Origi luktet det. Belgieren kom helt alene med sisteskansen, men avslutningen gikk i undersiden av tverrliggeren, ned i bakken og i hendene til Pope.

– Jeg synes han skyter altfor tidlig der. Jeg skjønner ikke hvorfor han skyter fra så langt hold, var dommen til TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre.

Da dommer blåste til pause tok det full fyr ute på Anfield-gresset. Spillerne samlet seg rundt hverandre, mens man på TV-bildene kunne se Jürgen Klopp og Sean Dyche la ordene hagle i spillertunnelen.

VAR-bildene viste at Fabinho sparket etter Ashley Barnes i en duell og brasilianeren ble belønnet med gult kort.

– Jeg synes det ser ut som om at begge spillerne sparker etter hverandre. Man kan nok si at de er heldige der, sier TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

Burnley straffet Liverpool

– Jeg tipper det går en faen i de gutta når de sitter på benken. De er så sultne på å komme inn og avgjøre denne kampen.

Det sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller om Firmino og Salah i pausen. Ti minutter ut i andreomgang ble begge to byttet inn.

Begge innbytterne fikk sine sjanser kort tid etterpå, men heller ikke de klarte å overliste Pope i Burnley-målet.

Så var det Burnley som skulle få sjansen de hadde ventet på. Alisson gikk ut, men Ashley Barnes kom seg først på ballen. Dermed måkte Liverpool-keeperen ned Burnley-spissen.

Dommer pekte resolutt på straffemerket. Der var Barnes iskald og banket ballen inn i målet.

En straffe Trevor Morley mente var billig.

– En billig straffe. Han har mistet kontrollen på ballen når han blir tatt, sier Morley.

Dermed var Liverpool på vei mot sitt første Anfield-tap på 68 kamper. Forrige gang rødtrøyene tapte på hjemmebane i Premier League var mot Crystal Palace i april 2017.

Dermed klarer de ikke å ta igjen Chelseas rekord på 86 hjemmekamper uten tap denne gang.

Burnley-kampen er Liverpools fjerde på rad uten mål. Det har ikke skjedd siden 1999/2000-sesongen. Den gang gikk de målløse av banen i sine fem siste kamper for sesongen.

– Jeg har virkelig følelsen av at dette resultatet kommer til å ha mye å si for begge lagene, sier Simen Stamsø-Møller etter kampen.

Relatert