NY SUPERLIGA? De største klubbene i Europa har hatt samtaler om en ny superliga. Det liker FIFA og UEFA dårlig.
NY SUPERLIGA? De største klubbene i Europa har hatt samtaler om en ny superliga. Det liker FIFA og UEFA dårlig. Foto: Paul Ellis

Slår hardt ned på Superliga-planer. Vil nekte EM- og VM-spill

FIFA advarer utbrytergruppe.

Josep Maria Bartomeu slapp en bombe da han gikk av som Barcelona-president i oktober. Han fortalte at klubben hadde sagt ja til å bli en del av en europeisk superliga med oppstart i 2022. 62 milliarder kroner hadde blitt satt av til prosjektet, som ville markert slutten for Champions League.

Ifølge Sky Sports var klubber som Liverpool og Manchester United med i samtalene. Klubbene har i ettertid distansert seg fra prosjektet, men ryktene og spekulasjonene har ikke avtatt. Snarere tvert imot.

Derfor valgte FIFA, i samråd med de seks kontinentale forbundene, å legge ut en pressemelding torsdag.

«FIFA og de seks kontinentale forbundene vil nok en gang gjenta og sterkt understreke at en slik konkurranse ikke vil bli anerkjent. Enhver klubb eller spiller som deltar i en slik konkurranse, vil derfor ikke få delta i noen konkurranser organisert av FIFA eller de kontinentale fotballforbundene», heter det i uttalelsen underskrevet av Fifas president Gianni Infantino.

I praksis vil dette bety at Erling Braut Haaland ikke kan spille VM- eller EM for Norge dersom Borussia Dortmund blir en del av det gode selskap.

Tidligere lekkede dokumenter, som VG har omtalt, avslører at elleve lag står som grunnleggere og derfor ikke kan rykke ned fra superligaen. De elleve klubbene er Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Bayern München, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester City, Liverpool og AC Milan.

De fem gjestene i første omgang er Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Marseille, Inter og Roma.