Pogba-suser sørget for seier – tok tilbake tabelltoppen

Paul Pogba fikk drømmetreff og sørget for at Manchester United tok tre viktige poeng mot Fulham.

Fulham – Manchester United 1–2 (1–1)

Byrival Manchester City la press på Manchester United da de slo Aston Villa 2-0 tidligere onsdag. Dermed overtok de lyseblå plassen øverst på tabellen. Den plassen kunne United ta tilbake kun to timer senere.

Se Ole Gunnar Solskjærs intervju med TV 2 øverst!

Solskjærs menn fikk en tøff start på kampen, men klarte å slå tilbake etter mål fra Edinson Cavani og Paul Pogba.

– Jeg har sagt mange ganger før at jeg elsker å vinne fotballkamper. Alt handler om å vinne. Jeg vil alltid være glad når vi vinner og i dag gjør vi det, så i dag er jeg glad. Den dagen vi taper er jeg ikke glad. Slik er jeg, sier Paul Pogba etter kampen.

Til TV 2 forteller Solskjær at han ikke frykter at Pogba forsvinner fra klubben og hvordan han har jobbet personlig med franskmannen den siste tiden.

– Paul er Manchester United-spiller og nå er han i kjempeform. Vi har fått ham i form og det var cluet. Han slet med skader i fjor og var smittet av koronaviruset. Jeg har klart å overtale ham til å gjøre en del ekstra løping og nå er han i form. Det er ofte det som skal til med slike talenter, sier Solskjær til TV 2.

United står nå med 17 bortekamper i Premier League på rad uten tap. Det er tangering av klubbrekorden United satte i 1999. Da var Solskjær en av spillerne, nå leder han klubben fra sidelinjen.

Men Solskjær vil ikke ta æren for den gode formen United nå er i.

– Spilleren skal ha æren. Det er dem som gjør jobben på banen. Vi får gi det til dem, sier kristiansunderen.

Seieren sørger også for at Manchester United nå har gått 13 strake kamper i Premier League uten tap. Men i London fikk de en tøff start.

Drømmestart for Fulham

Kun fem minutter var spilt da Ademola Lookman plutselig befant seg alene med David de Gea. Den lynhurtige kantspilleren lurte Uniteds forsvarsrekke og alene med keeper var han iskald. Da han satte ballen i mål rettet hele United-forsvaret øynene mot assistentdommeren.

– De ser ut som spørsmålstegn hele gjengen, utbrøt TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Reprisen viste derimot at Aaron Wan-Bissaka og Eric Bailly sov i timen da Harry Maguire skulle sette offside-linjen. Dermed var stillingen 1-0 til hjemmelaget allerede før fem minutter var spilt.

– Vi får en litt treig start og vi trengte kanskje det målet de scoret. Det så ikke ut som om at hodene var helt skrudd på. Når man er en hel dag på hotell så kan det ta tid å komme i gang. Vi lette etter en bane i morges for å få rørt oss litt i dag tidlig, men vi fant ingen, sier Solskjær til TV 2 etter kampen.

Fem minutter senere ropte United på straffe da Fred gikk i bakken. Ruben Loftus-Cheek var tydelig borti Fred, men Fulham slapp med skrekken.

– Jeg synes det er et straffespark. Det er ikke en stygg forseelse, men Fred blir sparket i foten. Det hadde ikke vært noe å si på det om det ble straffe, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller i pausen.

Stjernespillerne tok ansvar

Så smalt det i Fulhams boks igjen.

Først klinket Bruno Fernandes ballen i stolpen. Sekunder senere kom portugiseren seg løs på venstrekanten og hamret ballen inn foran mål. Der rotet Alphonse Aréola det til og Edinson Cavani fikk en enkel jobb med å utligne.

– Fernandes får ting til å skje hele tiden. Det har han gjort helt siden han kom til klubben, sier TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley i pausen.

– Edinson er en utrolig modig og erfaren spiss. Han burde fått ballen mer i dag, sier Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

25 minutter før slutt bestemte Paul Pogba seg også for å ta ansvar. Franskmannen dro seg innover og sendte av gårde et prosjektil mot Aréola.

– Paul Pogba velger å hente frem en kanon med venstrefoten, utbrøt TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Ballen suste i det lengste hjørnet og United ledet kampen for første gang.

– Jeg traff godt. Jeg hadde ikke forventet at skuddet skulle bli så bra, ettersom det var med venstrefoten. Men man er nødt til å prøve for å få det til, sier Pogba etter kampen.

Fulham nære utligning

Ti minutter senere fikk Chelsea-utlånte Ruben Loftus-Cheek en gigantisk mulighet til å utligne, men David de Gea vartet opp med en feberredning.

Kort tid senere fikk Loftus-Cheek nok en stor mulighet, men 24-åringen hamret ballen langt over mål.

– Det er en fryktelig avslutning. Han har hatt to store muligheter nå, ropte Wikestad.

Tre minutter på overtid fikk Aleksandar Mitrovic en gedigen sjanse, men serberens heading snek seg centimetere utenfor United-målet.

Det ble ikke flere mål i kampen. Dermed tar Manchester United tilbake tabelltoppen som Manchester City fikk låne i et par timer.

Relatert