JAKTET: De andre utøverne måtte tidlig ta opp jakten på suverene Therese Johaug,
JAKTET: De andre utøverne måtte tidlig ta opp jakten på suverene Therese Johaug, Foto: Geir Olsen

Johaug utklasset konkurrentene og tok sitt 15. NM-gull

I ensom majestet beveget Therese Johaug (32) seg gjennom skogene i Granåsen og sikret seg NM-gullet.

Søndag var det duket for 15 kilometer fellesstart med skibytte under NM i Granåsen.

Therese Johaug utklasset konkurrentene og hadde få problemer med å sikre seg sitt 15. NM-gull med tiden 38.29. Sølvet gikk til Heidi Weng som kom i mål ett minutt og syv sekunder etter Johaug. Bronsemedaljen gikk til Helene Marie Fossesholm.

– Jeg kjenner at formen er på plass. Den klassiske delen gikk bra, men skøytedelen var litt vanskeligere, sier Therese Johaug til TV 2 etter løpet.

Fossesholm som kom i mål over minuttet bak Johaug er usikker på hvordan hun skal klare å hamle opp med henne utover i sesongen. Fossesholm var ikke helt fornøyd med egen innsats, selv om det holdt til bronsemedalje.

– Det er en helt annen verden det Therese holder på med. Jeg klarer ikke å forestille meg hvor raskt hun går, det er sikkert raskere enn prolog-tempoet mitt. Jeg føler jeg går fort, men jeg vet ikke helt hva Therese driver med, sier Fossesholm til TV 2.

Saken oppdateres med reaksjoner fra Trondheim!

Under lørdagens sprint var det Maiken Caspersen Falla som gikk seirende ut fra en spennende sprintfinale.

Søndagens renn var spennende i to minutter. Da bestemte nemlig Therese Johaug seg for å sette på turboen.

Johaug bestemte seg nemlig i første bakke for å stikke fra resten av feltet. Allerede etter to kilometer hadde 32-åringen fra Dalsbygda fått seg en luke ned til Heidi Weng.

– Jeg følte meg veldig bra i dag og hadde lyst til å gå mitt eget løp, sier Johaug til TV 2.

15 NM-gull

Da det gjensto fem kilometer var det 33 sekunder ned til Weng som hadde dratt ifra resten av feltet. 20 sekunder senere kom en gruppe på fire utøvere.

Wengs spurt holdt ikke til å ta inn forspranget til Johaug, som fortsatte å øke.

Dermed sikret Johaug seg sitt 15. NM-gull med tiden 38.29, mens Heidi Weng gikk i mål ett minutt og syv minutter bak og tok sølv. Helene Marie Fossesholm sikret seg bronsemedaljen.

– Nok et stort NM-løp fra Therese. Hun har ingen trøbbel med å gå både klassisk og skøyting, sier NRKs kommentator Jann Post.

Anne Kjersti Kalvå sikret seg fjerdeplassen og melder seg dermed på i kampen om Lathi neste helg og VM-plass.

– Vi skal sette oss ned etterpå og ta ut laget. Når vi ser på resultatlistene så tror jeg du har rett i det, hun har levert solid i hele år. Hun er høyt oppe på listen når vi skal prioritere, sier landslagstrener Ole Morten Iversen til NRK.

Relatert