SKADET: Alexander Blonz. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
SKADET: Alexander Blonz. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Blonz frykter VM er over – dette viste nattens undersøkelse

VM i Egypt kan være over før det begynte for den unge kantspilleren.

Alexander Blonz skulle spille mot Sveits, men kantspilleren skadet seg på oppvarmingen og ble sittende på benken hele kampen da det norske laget tok sin første seier i Egypt.

Det kunne virke som om 20-åringens venstre kne ga etter under oppvarmingen, et kne han har slitt med tidligere. I høst fikk nemlig Elverum-spilleren kneskålen ut av ledd.

Søndag formiddag har landslagets medisinske team sluppet en uttalelse:

– Undersøkelse i natt viste en liten rift i leddbåndet på innsiden av venstre kne (såkalt grad 1-skade), samt en liten rift i båndstrukturen på innsiden av kneskålen – samme sted som den gamle skaden satt. Det ble ikke funnet skade på korsbånd eller menisker.

Nå venter nye tester med den talentfulle kantspilleren.

– Planen i dag er å teste Alexander funksjonelt med håndballbevegelser og styrke. Deretter vil det bli tatt stilling til hans videre deltakelse i VM, står det i uttalelsen fra fysioterapeut Harald Markussen og landslagslege Thomas Torgalen.

Da TV 2 snakket Blonz etter seieren over Sveits, fryktet han VM var over.

– Ja, så klart. Det var en tanke som kom inn i hodet med en gang, og den tanken er der ennå, sier Blonz.

– Hvordan er den følelsen?

– Jeg velger ikke å tenke på det, så får vi bare se, sier han.

– Tror du selv at du spiller videre?

– 50/50, kanskje, sier han.

– Det kjentes som om kneet gikk halvveis ut av ledd. Det var vondt der og da, men ellers har det bare vært ømt. Det er veldig usikkert. Jeg har ikke særlig vondt. Jeg klarer å gå og jogge helt fint. Det går mye på å stole på kneet. Vi må se når vi kommer til hotellet.

Overfor TV 2 bekrefter landslagssjef Christian Berge at det kan bli aktuelt å fly inn en erstatter for den unge kantspilleren. I så fall vil Aalborg-spiller Sebastian Barthold være en åpenbar kandidat.

Dette sa landslagslege Torgalsen om Blonz like etter kampslutt:

– Det er omtrent som når du tråkker over, men ikke helt over og det gjør vondt likevel. Vi testet ham og har ikke funnet tegn til en ny skade på kneet, men vi skal se nærmere på det på hotellet, sier Torgalsen til TV 2.

– Han følte seg litt usikker på kneet, og da vet vi at det ikke er bra å spille og at man er mer utsatt for nye skader, så vi lot ham sitte på benken, sier Torgalsen.

Relatert