Håndballgutta slo tilbake med seier over Sveits

Sander Sagosen herjet for Norge igjen.

Sveits - Norge 25-31 (13-17)

Etter å ha tapt VM-åpningen mot Frankrike 24-28, slo Norge tilbake med en komfortabel 31-25-seier over Sveits lørdag kveld.

Sander Sagosen var kampens store spiller med elleve scoringer, men spillere som Harald Reinkind og Gøran Johannessen meldte seg på.

– Det er veldig deilig. Jeg sitter med en litt annen følelse i kroppen i dag enn sist. Vi gjorde en mye bedre match. Det oste en litt annen attitude og utstråling. Vi har virkelig jobbet hardt de siste to dagene for å komme ovenpå igjen, så det ikke skulle knekke oss. Det står respekt av det vi leverte i dag, sier Sander Sagosen til TV 2.

Norge avslutter gruppespillet mot Østerrike mandag kveld.

– Vi skulle inn her og ha revansje. Nå har vi kniven på strupen resten av mesterskapet, og det er en situasjon jeg liker. Så må vi fortsette å spille bra, sier Sagosen.

Lagene fulgte hverandre fra start, men midtveis i første omgang koblet Norge grepet. Håndballgutta var oppe i en firemålsledelse på 9-5. Sveits kjempet seg tilbake og var kun ett mål bak Norge ved flere anledninger.

Mot slutten av første omgang dro Norge fra og var på det meste foran med fem mål på 17-12. En sveitsisk redusering på tampen av første omgang sørget for 13-17 til pause.

Sveits maktet aldri å gjøre det spennende i andre omgang. På det meste ledet Norge med sju mål. Til slutt ble det en kontrollert seksmålsseier.

– Det var en befriende seier. Det var viktig å komme i gang, og nå kan vi begynne å se fremover. Jeg synes det var en bra fight og en bra innsats. Det var rett og slett en bra kamp. Det var fortsatt for mange skuddbom, men en bra håndballkamp, sier landslagskaptein Bjarte Myrhol til TV 2.

Christian O'Sullivan var tilbake på det norske laget etter å ha stått over mot Frankrike med feber og magesmerter. Petter Øverby var ute av kamptroppen og var igjen på hotellet med magevirus. Magnus Jøndal skal også ha hatt magetrøbbel, men var frisk igjen og spilte mot sveitserne.

– Veldig godt å komme i gang. Jeg skulle gjerne vært med i den første kampen også. Sånn er det. Jeg har hatt mageproblemer og spydd litte grann, sier O’Sullivan til TV 2.

Relatert