Sesongen over for Kilde – bekrefter korsbåndskade

Sesongen er over for Aleksander Aamodt Kilde. 28-åringen skadet seg stygt i et fall på trening lørdag formiddag.

Se deler av intervjuet med Kilde i videovinduet øverst.

Kilde pådro seg lørdag en korsbåndskade og må under kniven. Dermed er sesongen over for vinneren av verdenscupen sammenlagt forrige sesong.

Det bekrefter Kilde til TV 2 lørdag kveld. Han dukket opp utenfor privatklinikken Hockrum i Innsbruck på krykker og hadde nettopp fått en nedslående beskjed.

– Det er veldig kjipt. Det var som fryktet. Korsbåndet har gått i høyre kne, sier Kilde til TV 2.

– Det kjennes tungt ut akkurat nå, men jeg kommer til å komme over det.

Kilde trente super-G i østerrikske Hinterreit da uhellet inntraff.

KORSBÅND: – Det var som fryktet, sier Aleksander Aamodt Kilde om den tunge beskjeden.
KORSBÅND: – Det var som fryktet, sier Aleksander Aamodt Kilde om den tunge beskjeden. Foto: Bjørn Roger Brevik/TV 2.

– Jeg hadde et veldig lite fall, men med stor konsekvens. Det var et enkelt fall. Jeg havnet på innerski, og så tar skiene tak og jeg får en vridning i kneet. Da kjenner jeg og merker med en gang at det er noe som «popper» i kneet og ga beskjed til treneren min med en gang.

– Jeg har ikke noe erfaring med det selv, men skjønte med en gang at det var noe feil. Det er flere som har vært igjennom det samme i det norske laget, mye erfaring sånn sett. Nå har man de månedene foran seg, så får man begynne allerede i morgen, sier Kilde.

28-åringen ble undersøkt på en klinikk i Innsbruck, hvor han også bor, og skal opereres allerede søndag.

– Jeg skal opereres allerede i morgen. Og så begynner vi opptreningen så fort som mulig. Jeg er i gode hender og har et godt team rundt meg, og alt gikk på skinner helt til man så på bildene at det var et avrevet korsbånd, sier en tydelig preget Kilde.

Men til tross for den tunge beskjeden klarer fartsspesialisten å se positivt på det.

– Det er kun korsbånd. Ikke noe mer brutalt enn det, selv om det er brutalt nok i seg selv. Men da er sesongen over og man får se frem imot lysere tider igjen.

INNSBRUCK: Alexander Aamodt Kilde ble undersøkt på Privatklinik Hockrum i Innsbruck.
INNSBRUCK: Alexander Aamodt Kilde ble undersøkt på Privatklinik Hockrum i Innsbruck. Foto: TV 2.

Korsbåndskaden betyr at forrige sesongs verdenscupvinner går glipp av resten av sesongen og dermed også sesongens store mål: VM i Cortina.

– Aleksander var uheldig og fikk en vridning av høyre kneet under trening i dag. Etter nærmere undersøkelse har vi konstatert en fremre korsbåndskade, sier landslagslege for alpint i Norges Skiforbund, Marc Strauss, i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

I forrige uke pådro både Lucas Braathen og Atle Lie McGrath seg kneskader i et storslalåmrenn i Adelboden. Også for alpinkometen Braathen er sesongen over.

DAGEN FØR: En smilende Aleksander Aamodt Kilde på trening i Hinterreit fredag. Lørdag gikk det galt under en super-G-trening.
DAGEN FØR: En smilende Aleksander Aamodt Kilde på trening i Hinterreit fredag. Lørdag gikk det galt under en super-G-trening. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2

Relatert