SKAL PRØVE Å TA NORGE TIL VM: Ståle Solbakken og Norge begynner i slutten av mars på kvalifiseringen til VM. Norges kamp mot Tyrkia kan, på grunn av pandemien, bli flyttet ut av Norge.
Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN.
SKAL PRØVE Å TA NORGE TIL VM: Ståle Solbakken og Norge begynner i slutten av mars på kvalifiseringen til VM. Norges kamp mot Tyrkia kan, på grunn av pandemien, bli flyttet ut av Norge. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN.

Vurderer å flytte landslagets VM-kvalikkamp mot Tyrkia ut av landet

Norges Fotballforbund (NFF) bekrefter at de ser på flere alternativer for hvor kampen mot Tyrkia i slutten av mars skal avvikles.

Det bekrefter direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i NFF, Gro Tvedt Andersen, til TV 2 fredag ettermiddag.

Pandemien gjør at en rekke arrangementer i Norge de neste månedene, spesielt vintersportarrangementer, går en uviss fremtid i møte, men det gjelder i høyeste grad også fotballkamper på norsk jord.

– Stemmer det at dere vurderer å flytte kvalifiseringskampen mot Tyrkia (27.mars) til utlandet?

– Vi vurderer flere alternativer. Ullevaal er selvsagt det vi ønsker, samtidig som vi må være forberedt på at planene må endres på grunn av smittesituasjonen, sier Tvedt Andersen.

Tre kamper i tre land på én uke

Norge innleder kvalifiseringen borte mot Gibraltar 24.mars, etterfulgt av kampen mot Tyrkia tre dager senere, før det venter en bortekamp mot Montenegro tre dager etter det igjen.

Det er naturligvis en ambisiøs reiseplan i en tid som dette.

– Er det aktuelt for dere å for eksempel bli igjen i Malaga/La Manga-området etter Gibraltar-kampen og spille Tyrkia-kampen der?

– Vi vurderer flere alternativer. Vi går ikke inn på detaljer, sier Tvedt Andersen.

Arrangementer venter på styresmaktene

Det er uklart når en beslutning vil bli tatt, men landslagets kamper er, på samme måte som vintersportarrangementene, avhengige av hva styresmaktene vil tillatte på norsk jord.

Både arrangørene av verdenscuprennene i ski i Drammen og Holmenkollen, samt arrangøren av verdenscup i skiskyting i Holmenkollen, er avhengige av at regjeringen gir toppidretten unntak for karantenereglene.

TV 2 vet at nettopp det er tema hos helsemyndighetene om dagen, men det er uklart når en endelig beslutning vil bli offentliggjort.

Relatert