Storhamar avgjorde etter pause – tolv strake seirer

Storhamar tok sin 12. strake seier i eliteserien håndball med 40-32 borte mot Fredrikstad og er to poeng foran Vipers Kristiansand, som har spilt 11 kamper.

TOPPSCORER: Emilie Hovden ble kampens toppscorer med elleve nettkjenninger. Foto: Geir Olsen

De to norske europacupdeltakerne er fortsatt uten poengtap i eliteserien, men Storhamar slet i første omgang. Fredrikstad ledet 12-5 etter snaut halvspilt første omgang og 17-14 tre minutter før pause, men Storhamar scoret omgangens tre siste mål og hadde uavgjort halvveis.

Etter pause sørget Emilie Hovden med omgangens første mål for Storhamars første ledelse i kampen. Fredrikstad kom aldri à jour igjen, og topplaget dro ubønnhørlig fra. Det ble åttemålsseier etter at forspranget på det meste var tosifret.

Hovden scoret 11 mål på 13 avslutninger og ble toppscorer. Andrea Rønning scoret åtte og Thale Rushfeldt Deila sju for Fredrikstad.

I dagens andre kamp ble det langt mindre målrikt da Oppsal og Flint Tønsberg spilte 16-16 og tok et viktig poeng hver i bunnstriden. Gjestenes Mari Finstad Bergum var den eneste som scoret flere enn tre mål, men hun trengte hele 14 avslutninger på å få ballen i mål fem ganger.