Sundby: – Får se om jeg brenner klassiskskiene

Martin Johnsrud Sundbys plan om flere VM-løp fikk seg et skudd for baugen under søndagens 30 kilometer i klassisk stil under norgescupen på Lygna.

36-åringen oppsummerte løpet og 9.-plassen på følgende presise vis.

– Det går seigt framover, og det er litt bedre.

Det er ryggen som er Sundbys utfordring.

– Jeg har vært gjennom to-tre MR-undersøkelser, 5-6 ryggeksperter, noen fysioterapeuter, ulike klinikker og noen bedøvelsessprøyter. Jeg har vært innom det meste, sier Sundby til TV 2.

– Det er fysisk frustrerende. Når jeg blir stiv i ryggen forplanter det seg til beina, og jeg mister dynamikk og kraft i beina underveis, legger han til.

VM uansett

Sundby er regjerende verdensmester på 15 kilometer fra Seefeld i 2019. Det betyr at han har friplass til mesterskapet på 15-kilometeren i fri teknikk. Han trenger ikke å kvalifisere seg inn til den distansen.

Det må han derimot gjøre om han vil gå flere distanser. Det har hele tiden vært målet, men tiden begynner å bli knapp. Sundby har svært lyst til å gå skiathlon i VM også, og han gir det et siste forsøk. NM-løpet i Granåsen blir avgjørende.

– Jeg har størst medaljesjanse på 30 km med skibytte i VM. Det er min ulempe. Enten brenner jeg klassisk-skiene og går kun skøyting i seks uker, ellers går jeg litt klassisk og litt skøyter. Vi får se etter søndag i neste uke, sier Sundby.

Håp

Skibyttedistansen blir alfa og omega med tanke på flere VM-distanser for 36-åringen, og han ser selv at tiden begynner å renne ut for ham.

– Det går litt for sent framover. Det må jeg innrømme.

– Hvordan er det å holde motet oppe i den situasjonen du er oppe i?

– Det er friksjon, og det er det som skaper litt opplevelser i livet. Det er helt på limiten dette med tanke på ryggen og smertene, men det er verdt å kjempe én og en halv måned til.

Veteranen vet hva det handler om.

– NM er det som bestemmer om jeg får flere muligheter.

(©NTB/TV 2)

Relatert