Marcelo Bielsa måtte se guttene sine bli ydmyket av Crawley. Foto: Ian Walton
Marcelo Bielsa måtte se guttene sine bli ydmyket av Crawley. Foto: Ian Walton

Leeds ydmyket av miniputt i FA-cupen

Leeds fikk store problemer og røk hele 0-3 for lille Crawley i FA-cupens tredje runde søndag.

Etter den smått sensasjonelle 3-0-seieren hyllet Crawleys manager John Yems sine egne spillere som ekte stjerner.

– Du må bare nyte slike kamper. Vi jobbet hardt for det. Det var en fenomenal laginnsats, og det er klart nå for alle at vi har elleve ekte stjerner på laget, sa han til BBC Sport.

– Disse spillerne har masse å bevise etter å ha blitt løst fra kontrakter hos andre klubber. De viste hva som bor i dem mot Leeds. Nå gleder vi oss bare til neste runde og finne ut hvem vi møter der, nærmest jublet manageren.

Crawleys målscorer Jordan Tunnicliffe, som satte inn 3-0-scoringen i sjokkseieren, er ikke i tvil om hvem han vil møte i neste runde.

– Jeg er Baggies-supporter (West Brom, red. anm), så Manchester United på hjemmebane. Vi tapte i Carabao Cup forrige sesong, og laget som slo oss ut var Manchester United. Det gjorde oss sønderknust, og nå ønsker jeg en ny sjanse mot dem, mente han.

I Leeds var skuffelsen helt enorm etter å ha blitt ydmyket av lilleputten.

– Jeg finner ikke noen ord som kan beskrive hvordan vi har det nå. Vi er enormt skuffet, det var et resultat vi ikke ønsket. Jeg er bare trist, vi tok kampen svært seriøst, og prøvde å vinne, så dette er bare skuffende, sa Leeds' midtbanespiller Ezgjan Alioski til BBC Radio 5 Live.

– Crawley spilte sin livs kamp, og jeg må bare gratulere dem med at de slo oss 3-0. Men jeg kan fremdeles ikke tro det. Manageren vår er trist, og spillerne er triste, sa han videre.

Scoret etter 50 minutter

Kampen var 50 minutter gammel da kypriotiske Nicholas Tsaroulla ga Premier League-laget Leeds det første sjokket.

21-åringen kom seg fri på flott vis og sendte hjemmelaget i føringen. Kun to minutter senere økte Ashley Nadesan til 2-0 med et skudd Leeds-keeper Kiko Casilla burde ha reddet.

Fotballryktene: King kan være på vei til topplag i Premier League

Crawley, som holder til på nivå fire i England, fortsatte å kjempe hardt, og igjen skulle de rødkledde få mer å juble for.

Midtstopper Jordan Tunnicliffe plukket opp en retur etter en avslutning og banket inn 3-0 med 20 minutter igjen å spille. Crawley, som ligger på 6.-plass i League Two, fikk flere gode muligheter. Innbytter Max Watters hadde to avslutninger, men begge gangene ble det blokkert.

Den utrolige triumfen var med det et faktum – uten en eneste stor mulighet for et resignert og sluttkjørt Leeds-lag i sluttminuttene.

Leeds var uten blant andre Patrick Bamford, Stuart Dallas og Mateusz Klich, men stilte med flere faste Premier League-spillere, og tapet gjør nok vondt for manager Marcelo Bielsa.

Her finner du alle dagens resutater.

Werner endte måltørken

På Stamford Bridge fikk Chelsea det komfortabelt med 4-0 mot Morecambe. Mason Mount ordnet Chelseas første mål med et hardt og godt plassert skudd fra 25 meter etter 18 minutter. Like før pause fikk Timo Werner endt sin måltørke da han satte inn 2-0 på åpent mål. Før det hadde tyskeren gått 827 minutter uten scoring, ifølge statistikktjenesten Opta.

Callum Hudson-Odoi sørget for 3-0 etter 49 minutter, før Kai Havertz satte punktum med 4-0.

Timo Werner endte endelig måltørken sin.Adrian Dennis

Bernardo-dobbel

Manchester City fikk også en grei vei videre i FA-cupen med 3-0-seier over Birmingham. Josep Guardiola tok ingen sjanser og stilte med flere stjerner fra start, blant dem Kevin De Bruyne. Men det var Bernardo som fikk oppmerksomheten med et flott 1-0-mål før han senere satte inn 2-0 etter flott angrepsspill.

Phil Foden ordnet 3-0 med et flott skudd etter en drøy halvtime.

(©NTB)

Timo Werner endte endelig måltørken sin. Foto: Adrian Dennis
Timo Werner endte endelig måltørken sin. Foto: Adrian Dennis

Relatert