Klæbo fikk Valnes-revansje

Johannes Høsflot Klæbo satte inn et voldsomt rykk i den siste motbakken.

Erik Valnes slo Johannes Høsflot Klæbo i verdenscupsprinten i Ruka. Det var Klæbo særdeles lite fornøyd med. I dag fikk han revansje. Sprintkongen satte inn et voldsomt rykk i den siste motbakken i Norgescup-sprinten på Lygna. Ingen maktet å følge bakskiene til trønderen. Valnes nærmet seg i utforkjøringen, men på oppløpet var han aldri i nærheten av å true Klæbo.

– Det hadde vært artigere å slå ham i Ruka enn her, sier Klæbo til NRK.

Nå venter 30 km på Lygna søndag før NM neste helg. Klæbo sier han vil vurdere å bli hjemme i Norge etter NM, selv om landslaget reiser til verdenscuprenn i Lahti og Falun.

– Norge skal dit. Det er bra, men jeg må ta en vurdering på om jeg skal reise dit eller forberede meg til VM på andre måter. Jeg får se. Jeg må sette meg ned og snakke med Espen Bjervig og dem med tanke på hvordan reisen blir. Jeg håper og tror jeg skal gå verdenscup før VM, sier Klæbo til TV 2.

Iversen-uhell

Sivert Wiig tok en imponerende 3. plass. Emil Iversen røk ut i kvartfinalen etter et uhell med staven.

– Staven forsvant fra hempen. Jeg mistet rett og slett røret ut fra håndtaket. Det er nok en material-svakhet, sier Iversen til TV 2.

– Er du bekymret?

– Det er en grunn til at jeg går her. Det er for å få trening på sprint. Jeg ville gjerne gå en del heat på Beito. Det ble det satt en stopper for. Så ville jeg gå en del heat her. Det ble heller ikke noe av. Jeg mister verdifull trening og konkurransetrening, sier Iversen, som lengter etter å gå verdenscuprenn.

– Det frister ikke å gå Norgescup når man må stå opp halv sju og starten er i mørket. Man har heller lyst til å gå i solen i Val di Fiemme ut på ettermiddagen. Jeg gleder meg og håper å komme meg til verdenscupsirkuset igjen. Dette passer meg dårlig selv om det er artig å gå skirenn igjen. Jeg er veldig glad for å være tilbake, sier Iversen.

Svendsen imponerte

Anna Svendsen vant noe overraskende kvinnenes finale. Svendsen satte inn et ekstra gir i den siste motbakken like etter et Tiril Udnes Weng-fall. Hun fikk en kjempeluke og så seg aldri tilbake. Udnes Weng reiste seg og tok en imponerende 2. plass. Mathilde Myhrvold kapret 3. plassen foran Maiken Caspersen Falla.

– Det føltes bra i dag. Jeg synes semien gikk fort, men jeg følte meg bra i finalen. Jeg sparte litt krefter i starten. Det var bare å kjøre på i bakken. Det var digg, sier Svendsen til TV 2 etter seieren.