Lindvik rett fra operasjonsbordet til pallplass

Marius Lindvik (22) ble innlagt på sykehus etter første renn av hoppuka. Han imponerte stort i comebacket få dager senere.

– Det er deilig. Digg å komme tilbake. Det var morsomt i dag, sier Lindvik til TV 2.

Han åpnet med et hopp på 137 meter. Det holdt til tredjeplass etter første omgang. I andre omgang landet han på hele 140,5 meter, konkurransens lengste. Lindvik klarte imidlertid ikke å sette nedslag, fikk stiltrekk og var sjanseløs på å ta igjen Kamil Stoch.

Andreplass er uansett ikke til å kimse av få dager etter at han ble operert for en betent visdomstann.

– Det er sinnssykt kult at jeg faktisk får til det jeg gjør i dag etter å ha ligget på sykehus i tre til fire dager i forkant, sier Lindvik.

– Hvordan er det mulig etter å ha ligget i sykesengen?

– Man mister ikke hoppingen på et par dager. Det sitter i kroppen. Det er bare å få jekket den i gang, så går det meste av seg selv, svarer 22-åringen.

Norske plasseringer i Bischofshofen

2. Marius Lindvik
5. Robert Johansson
11. Daniel-André Tande
12. Halvor Egner Granerud
26. Johann André Forfang

Lindvik endte også på pallen i første renn, i Oberstdorf. Han vil ikke spekulere i hvordan det kunne endt om han kunne hoppet i Garmisch-Partenkirchen og Innsbruck i tillegg.

– Det er vanskelig å si. Men selvfølgelig, jeg hadde et bra utgangspunkt i Oberstdorf. Hadde jeg gjort noe lignende i Garmisch og Innsbruck, hadde jeg kjempet i toppen. Men sånn ble det ikke i år, konstaterer han.

– Det er ikke noe jeg får gjort noe med, dessverre. Helsen kommer først, og det kommer den alltid til å gjøre. Jeg er fortsatt litt ung, og har forhåpentligvis et par år å gå på, fortsetter 22-åringen med et glimt i øyet.

Landslagssjef Alexander Stöckl kjørte Lindvik til sykehuset. Han berømmer eleven.

– Det er helt fantastisk at han kommer tilbake fra sykehus og lander på pallen. Det er helt topp, sier østerrikeren.

– Han var i toppform før han måtte inn med tanntrøbbel, og klarte å starte veldig fint her. Det gir en god følelse, og vi vet at vi har gjort alt riktig, fortsetter han.

Relatert