– Jeg klarte ikke å åpne munnen

Marius Lindvik (22) er ute av sykehuset i Østerrike etter å ha fått Hoppuka spolert av en vond visdomstann.

Se kvalifiseringsrennet fra Bischofshofen på TV 2 tirsdag kl 16.25!

Marius Lindvik tok hoppverdenen med storm under fjorårets utgave av den tysk-østerrikske hoppuka, da han vant to renn og tok en andreplass sammenlagt. I år har han tilbragt mesteparten av Hoppuka på sykehuset.

– Det har vært veldig kjedelig. Det har blitt en del FaceTime med venner og familie, sier Marius Lindvik når TV 2 møter han i det han slipper ut fra sykehuset i Innsbruck.

Mens de andre hopperne har konkurrert i Garmisch-Partenkirchen og Innsbruck, måtte 22-åringen operere ut en visdomstann på brutalt vis.

– Det var en betennelse som samlet seg på undersiden av kjeven, som gjorde at jeg fikk kjedelås, altså jeg klarte ikke å åpne munnen. De gikk inn fra utsiden og skar opp i halsen for å få ut betennelsen. Når den var ute og jeg klarte å åpne munnen, så tok de ut visdomstanna, forklarer Lindvik.

– Det høres innmari vondt ut?

– Nei, det var ikke noe godt. Bilturen fra Garmisch til Innsbruck kommer jeg nok aldri til å glemme, sier Lindvik.

– Jeg kjørte han til sykehuset og var med helt til han ble trillet inn til operasjon. Det er ikke noe gøy å se en utøver ha såpass vondt og ha problemer, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Hopper i Bischofshofen

Lindvik hoppet inn til en tredjeplass under åpningsrennet i Oberstdorf og lå godt an i sammendraget, før han måtte avbryte Hoppuka og inn på sykestua.

– Det var selvfølgelig kjedelig, jeg ble veldig skuffa over at jeg ikke kunne være med, men helsa må dessverre først, sier Frogner-gutten.

Nå er han ute av sykehuset og med resten av laget videre til Bischofshofen. Der blir han å se i aksjon igjen etter skadeavbrekket.

Kjendis-status på sykehuset

Lindvik ble manges yndling under fjorårets hoppuke, og forteller at han har fått mye støtte i dagene etter operasjonen.

Lindvik måtte skrive autografer og ta bilder med de ansatte på sykehuset.
Lindvik måtte skrive autografer og ta bilder med de ansatte på sykehuset. Foto: Privat

– Jeg har fått en god del meldinger fra folk som ønsker god bedring og sånne ting, det setter jeg stor pris på, sier Lindvik.

Og på sykehuset i Innsbruck ble det god stemning da den norske hoppkometen ble lagt inn.

– De syntes det var veldig morsomt at jeg var inne, vi tok bilder foran juletreet med hele avdelingen, printet ut bilder som jeg signerte etterpå og sånn, så jeg tror de ble fornøyde, smiler Lindvik.

Relatert