To nye spillere hos Sparta har testet positivt for covis-19.
To nye spillere hos Sparta har testet positivt for covis-19. Foto: Jil Yngland

Flere nye smittet: – Nærmer seg et kritisk punkt

Fjordkraft-ligaen rammes på ny av koronaviruset. Karantener og utsettelser gjør at kriseplanene finpusses.

Storhamar meldte mandag at de har hele laget i tidagerskarantene og må utsette sine tre neste kamper etter at to nye spillere på Sparta har testet positivt for covid-19. Storhamar møtte Sparta lørdag og vant 7-2.

I tillegg har Stjernen fått positivt svar på test av én spiller og er i karantene. De har også fått sine tre neste kamper utsatt. Klubben frykter flere positive tester. Da må i så fall MS, som de møtte lørdag, i karantene også.

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund Ottar Eide.
Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund Ottar Eide. Foto: Terje Pedersen

Grüner – Sparta tirsdag utsettes også.

Legger kriseplaner

Virusutsettelsene skaper trøbbel for gjennomføringen av seriespillet, selv om forbundet har tro på at de skal klare å gjennomføre det.

– Vi nærmer oss et kritisk punkt. Vi har forberedt oss på ulike scenarioer, men i dag har det vært kaotisk da vi også måtte stenge ned all barne-og ungdomshockey, sier generalsekretær Ottar Eide i Ishockeyforbundet til TV 2.

– Vi vurderer å droppe all landslagsaktivitet i februar for å gjennomføre seriekamper. Klubbene har vært tydelige på at de vil spille full serie og heller kutte i sluttspillet. Det er det tryggeste økonomisk, sier assisterende generalsekretær Kristoffer Holm.

– Hva vurderer dere angående sluttspillet?

– Vi har satt opp ulike scenarioer. Det verst tenkelige scenarioet er at vi får smitte i selve sluttspillet. Men vi har ulike planer, som for eksempel å kutte antall kvartfinaler.

– Vi har nå satt ned en beredskapstropp, som skal jobbe med klubbene for å komme frem til best mulige løsninger i denne situasjonen, sier Holm.

Sparta rammet igjen

Sparta har tidligere hatt 17 smittede spillere.

– Vi har to spillere som har testet positivt på Covid-19. De følte seg syke og testet seg. Det betyr at ytterligere sju spillere, to trenere og en materialforvalter er i karantene. Det blir spennende å se hva hockeyforbundet gjør med kampen vi skal spille i morgen. De 17 spillerne som har hatt Covid-19 trener som normalt, sier medisinsk ansvarlig i Sparta, Ørjan Kittilsen, til TV 2.

– Har dere gjort en god nok jobb i henhold til smittevern når dere rammes igjen?

– Vi har gjort alt vi kan i henhold til smittevernsprotokollen. Minst mulig folk i garderobe, færre folk i sving på kamp og så videre. Smitte kan du få på butikken eller andre steder. To spillere er fremdeles ute etter den første smittebølgen. Den ene av de er fortsatt syk. Han følger vi opp tett.

En spiller hos Stjernen har også testet positivt på en hurtigtest, melder klubben. A-laget og støtteapparatet er satt i karantene.

– Det er beheftet en usikkerhet med hurtigtesten og klubben avventer endelig testresultat innen kort tid. Andre spillere har symptomer, men prøvesvar foreligger enda ikke, skriver Stjernen i en pressemelding.

Relatert